Hernieuwd eindbod cao BP RR aangenomen

Veel FNV- en CNV-leden stemden over het eindbod van BP. Zij deden dit online of fysiek op één van de achterbanraadplegingen op 7 december jl. De uitslag is helder: een overgrote meerderheid van beide vakbonden kan zich vinden in de nieuwe driejarige cao.

Grote meerderheid maar tegelijkertijd ook weerstand tegen eindbod

De uitslag van de stemming bij beide vakbonden was duidelijk. Zowel leden van FNV en CNV Vakmensen stemden ca. 90% in met het hernieuwd eindbod. Dat betekent dat na uitwerking van de teksten, de nieuwe cao straks definitief rond is. Toch vertelden veel leden tijdens de ledenraadplegingen dat zij het gevoel hebben met de rug tegen de muur gezet te zijn door BP met de driejarige cao. Iedereen is blij dat aan de voorwaarden uit het ultimatum is voldaan. Maar ze wilden liever een één of hooguit tweejarig contract maar zien weinig alternatieven en hebben daarom maar ingestemd.   

Wat is er afgesproken?

  • Looptijd van drie jaar; 1 april 2022 tot 1 april 2025
  • 1 april 2022: loonsverhoging van 6%
  • 1 april 2023: loonsverhoging van de gemiddelde chemie index met een minimum van 4% + toegang tot sharematch met een startsaldo van €500,-- + verhoging van het schaalmaximum van schaal 6 met 2,4%
  • 1 april 2024: loonsverhoging van de gemiddelde chemie index

De tekst van het volledige eindbod lees je in het protocol dat als bijlage bij deze mailing is gevoegd.

Complimenten voor uitvoering staking

Met het accepteren van het hernieuwd eindbod komt een definitief einde aan de eerste collectieve acties bij BP RR in Nederland. Vakbonden willen jullie hier nogmaals complimenten maken voor de wijze waarop jullie samen solidair zijn opgestaan in deze historische staking bij BP. Mede dankzij het actiecomité zijn de acties veilig, gedisciplineerd en verantwoord uitgevoerd met respect voor een ieders standpunt. 

Vervolg

Vakbonden hebben de uitslag van de stemming en ook het sentiment dat leeft op de werkvloer, doorgegeven aan de directie. Omdat de looptijd van de cao 3 jaar is, zou dat betekenen dat wij pas over een aantal jaar weer om tafel zouden zitten. Dat lijkt ons niet wenselijk. Daarom hebben wij gevraagd in periodiek overleg bijgepraat te worden over alle lopende zaken binnen BP. Daarnaast is er ook een studieafspraak naar een generatiepact die we begin volgend jaar oppakken.

Acties per direct opgeschort  

Aansluitend aan de stemming over het hernieuwd eindbod, hebben onze leden ingestemd met het stopzetten van de lopende acties. Dat betekent dat alle acties worden beëindigd en iedereen de normale werkzaamheden weer oppakt. 

Vragen of opmerkingen?

Wil je al het cao-nieuw nog eens teruglezen of heb je een vraag of opmerking? Ga naar de cao-pagina

Mede namens de kaderleden van CNV Vakmensen

Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51602030 / E j.bosma@cnvvakmensen.nl

Downloads