Uitslag ledenraadpleging cao Axel Christiernsson

Beste leden, hierbij vinden jullie de uitslag van de stemming en de aangepaste versie van het onderhandelingsakkoord in de bijlage. Hartelijke groet, Johann Honders

Beste leden werkzaam bij Axel Christiernsson,

Vandaag was de ledenvergadering bij Axel Christiernsson. In deze vergadering is het cao onderhandelingsakkoord aan jullie voorgelegd. In deze nieuwsbrief lees je de uitslag van deze stemming.

Uitslag stemming

De uitslag van de stemming is dat 10 leden voor het voorstel en 9 leden tegen het voorstel hebben gestemd. Hierin zijn alle CNV en FNV stemmen meegeteld. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Het voorstel is echter met een nipte meerderheid aangenomen. De oorzaak van veel tegenstemmen lag in het voorstel over de vermindering van de bijdrage van de werknemer bij de pensioenopbouw. Tijdens de vergadering kwam de vraag naar boven of dit niet een verslechtering van de pensioenregeling zou zijn. Naar aanleiding van deze reacties hebben wij overleg gevoerd met Axel Christiernsson. In dit overleg is, zoals ook tijdens de ledenvergadering is gezegd, nadrukkelijk uitgesproken dat de pensioenopbouw van werknemers niet verminderd en dus geen verslechtering is. Het gedeelte wat de werknemer niet meer hoeft te betalen, komt voor rekening van werkgever. De tekst van het akkoord is aangepast om jullie duidelijkheid te geven over dit voorstel. De aangepaste versie vind je in de bijlage.

Met deze verduidelijking en het aantal voorstemmen, zullen wij tot ondertekening van de cao overgaan.

Meepraten op cao-pagina

Op de website van CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject volgen en ook je mening delen, reageren op anderen of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Johann Honders en Sven den Brouwer

E-mail: j.honders@cnvvakmensen.nl

Tel: 06 – 30 20 51 36

 

 

 

 

 

Downloads