Update cao-onderhandelingen Axel Christiernsson

Afgelopen vrijdag 1 maart heeft de kick-off voor de nieuwe cao-onderhandelingen plaatsgevonden. Na afloop van deze vergadering hebben we twee ledenvergaderingen gehouden. In deze nieuwsbrief lees je meer over de onderhandelingen en vragen wij jullie input voor de voorstellenbrief richting de werkgever.

1 maart hebben we met de werkgever om de tafel gezeten, in dit overleg is er besproken welke resultaten uit het vorige onderhandelingsakkoord zijn behaald. De winstdelingsregeling is uitgekeerd, het loopbaanbeleid is toegevoegd aan de cao, reiskosten en de thuiswerkvergoeding zijn doorgevoerd, ook het cafetariamodel is sinds 1-1-2024 ingevoerd en er is een werkgroep duurzame inzetbaarheid opgestart. De resultaten van de werkgroep zijn tijdens de kick-off besproken en sommige oplossingen zijn al ingezet.

De input vanuit de ledenvergadering

Na de kick-off zijn er twee ledenvergaderingen geweest en hebben we de conceptvoorstellenbrief doorgenomen. Uit de ledenvergaderingen is gebleken dat het generatiepact een belangrijk thema is voor de nieuwe cao. Een duidelijk signaal vanuit jullie is dat er naar de oudere werknemer gekeken moet worden. Ook is er op de ledenvergaderingen gesproken over een dertiende maand in plaats van een winstdelingsregeling. Deze twee punten nemen we dan ook mee richting de werkgever.

Jullie input wordt gevraagd

Omdat het jullie cao is en niet iedereen bij de ledenvergaderingen aanwezig kon zijn, willen we jullie graag nog tot 13 maart de tijd geven om jullie input te geven. Naar aanleiding van de ledenvergadering zijn de geel gearceerde toegevoegd in de voorstellenbrief. In de bijlage kun je de concept voorstellenbrief lezen en per mail, whatsapp of op de cao-pagina kun je je input geven.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar
www.cnv-ledenwerven.nl Verspreid deze nieuwsbrief onder je collega’s die (nog) geen lid zijn van CNV Vakmensen. Samen staan we sterk!

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 41636856
k.vandervoort@cnvvakmensen.nl

Johann Honders
bestuurder CNV Vakmensen 

Downloads