Update cao-onderhandelingen Axel Christiernsson

Afgelopen vrijdag 22 maart hebben we de eerste cao-onderhandelingen gehad met de werkgever. De voorstellenbrief die met jullie is gedeeld, hebben we toegelicht tijdens deze bijeenkomst. De volgende onderhandeling staat gepland voor 12 april. In deze nieuwsbrief lees je hoe de onderhandelingen zijn verlopen.

Onderhandelingen van 22 maart 2024
De onderhandelingen zijn gestart! De belangrijke punten zoals het loon en het generatiepact zijn aan bod gekomen. We hebben de noodzaak van een regeling voor oudere medewerkers duidelijk gemaakt aan de onderhandelingstafel. De werkgever is nog niet inhoudelijk op dit punt ingegaan. Wel blijkt dat dit een lastig punt zal worden.
Vanuit de werkgever is de nieuwe functiewaardering ingebracht als onderhandelpunt. Deze ORBA is ook aan jullie al toegelicht. Wij hebben aan de werkgever een aantal verduidelijkende vragen gesteld over de ORBA zodat we goed kunnen onderzoeken wat de effecten zijn van het invoeren van de ORBA.

Volgende onderhandelingen op 12 april
Op 12 april zullen we weer met de werkgever om de tafel zitten. De bedoeling is dat we dan antwoord krijgen op de vragen die gesteld zijn over de ORBA en dat we verder kunnen onderhandelen over de andere punten uit de voorstellenbrief.

Meepraten en reageren
Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Maak je collega lid
Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar
www.cnv-ledenwerven.nl Verspreid deze nieuwsbrief onder je collega’s die (nog) geen lid zijn van CNV Vakmensen. Samen staan we sterk!

Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met Thomas de Belie, Johann Honders of met Kathelijne van der Voort opnemen.

Met vriendelijke groet,
Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 41636856
k.vandervoort@cnvvakmensen.nl

Johann Honders
bestuurder CNV Vakmensen