Akkoord sociaal plan Aspen

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden een principeakkoord bereikt met Aspen over een sociaal plan. Na diverse intensieve en constructieve gesprekrondes zijn we afgelopen dinsdag 3 december tot een akkoord gekomen.

Belangrijkste elementen sociaal plan

  • Doel: zoveel mogelijk voorkomen van gedwongen ontslagen, begeleiden “van werk naar werk” en indien geen passend werk binnen Aspen Oss beschikbaar is, is er als vangnet een afvloeiingsregeling afgesproken.
  • Looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022.
  • Beëindigingsvergoeding op basis van de berekeningsmethodiek van de transitievergoeding 2019. De wettelijke maximering van € 81.000,- of een jaarsalaris is van toepassing. Na toetsing aan dit maximum wordt het resultaat vermenigvuldigd met de factor van 1,8. De totale vergoeding wordt vervolgens gemaximeerd tot de inkomensderving tot AOW-gerechtigde leeftijd. Zie onder ‘Downloads’ een voorbeeld hoe de beëindigingsvergoeding wordt berekend.
  • Transitiebegeleiding door een extern bedrijf dat boventallige medewerkers begeleidt in het vinden van passend werk.
  • Ruim scholingsbudget.
  • Afspraken over het plaatsen op een passende functie.
  • Werknemersvriendelijke plaatsmakersregeling waardoor de niet-boventallige werknemer onder voorwaarden plaats kan maken voor een boventallige collega.

Toelichting sociaal plan
Op vrijdag 6 december zullen wij (CNV Vakmensen, FNV en De Unie) het bereikte akkoord toelichten aan jullie. Dat doen wij in De Breek om 14.00 uur. Wij nodigen jou en je collega’s graag uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Ook jullie werkgever zal een toelichting geven op de inhoud van het sociaal plan. Dat zullen wij doen op 12 december aansluiten op de medewerkersbijeenkomsten.

Stemmen
Als lid van CNV Vakmensen mag jij ons laten weten wat jij van het bereikte akkoord vindt. Dat kan je doen door digitaal je stem uit te brengen. Voor het stemmen ontvang je van ons een aparte uitnodiging.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads