Onderhandelingsakkoord bij Arkema Vlissingen, leden kunnen stemmen!

In een dag een onderhandelingsresultaat, duurzame inzetbaarheid krijgt vorm.
Lange tijd is het niet mogelijk geweest om face to face te onderhandelen. Daarom dachten we er goed aan te doen vast een loonsverhoging af te spreken, om daarna het overleg zo snel mogelijk op te kunnen pakken.

Onze leden waren hier niet mee eens, de loonsverhoging kon wachten.  Afspraken over het vormgeven van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid zijn eerste prioriteit. Dit geeft des te meer aan hoe werkdruk ervaren wordt. Compliment voor jullie, duurzame inzetbaarheid is nu essentieel onderdeel van dit onderhandelingsresultaat.

Er wordt aansluiting gezocht bij de sectoranalyse Chemie (MDIEU) die op centraal niveau door werkgevers en vakbonden wordt ontwikkeld. In dit perspectief hebben we de volgende afspraken gemaakt:

(Vrijwillig) Eerder Uitreden: Arkema Vlissingen zal met ingang van 1 januari 2022 uitvoering geven aan een tijdelijke RVU-regeling.Via deze regeling krijgen uitsluitend de cao-werknemers werkzaam in zware beroepen en geboren tussen 1 september 1954 en eind september 1961 de mogelijkheid om op vrijwillige basis eerder, dat wil zeggen maximaal 3 jaren voorafgaand aan de AOW-gerechtigde leeftijd te stoppen met werken.

De seniorendagen zoals bedoeld in artikel 16 cao op het niveau van 64 jaar blijven toegekend tot aan de voor hen geldende AOW-leeftijd.

Verder wordt het werken volgens "gezonde roosters" op de kaart gezet.

De gezamenlijke ledenraadpleging met FNV vindt plaats;

Maandag 28 juni
14.30-16.30 uur
in de bedrijfskantine

We rekenen op jullie komst!

Frank van Moorten

Peter Vlaming, Bestuurder CNV Vakmensen
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
M: +316 53 29 5256

Downloads