Aangepast voorstel werkgever: dinsdag 20 juli opnieuw ledenraadpleging

Belangrijk dat alle leden deze bijeenkomst bezoeken! Cruciaal moment: 1.) Toch nieuwe cao 2.) Er komt collectieve actie 3.) Bij afwijzing en geen collectieve actie, dan geen nieuwe cao Laat weten wat je wilt: bezoek deze ledenraadpleging!

Maandag 28 juni 2021 is tijdens een ledenraadpleging het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao ingaande 1 juli 2020 tot 1 juli 2022 opnieuw afgewezen.
Na de eerste afwijzing zijn wij opnieuw in onderhandeling gegaan met jullie werkgever. Het bij deze nieuwsbrief bijgevoegde onderhandelingsresultaat (bijlage 1) is voortgekomen uit deze onderhandelingen.

Nadat dit onderhandelingsresultaat is afgewezen zijn wij weer in onderhandeling gegaan met Arkema. Deze onderhandelingen hebben tot onderstaande tegemoetkoming geleid:

Extra reis van huis naar de fabriek

Partijen zijn overeengekomen dat met ingang van 1 augustus 2021 in artikel 9 lid 6 (extra reis van huis naar fabriek) het onderscheid tussen doordeweekse dagen en weekend- c.q. feestdagen vervalt. Vanaf 1 augustus 2021 geldt derhalve op alle dagen van de week (inclusief feestdagen) een vergoeding van 2%. (Bijlage 2)

Opnieuw willen wij via een ledenraadpleging weten of deze tegemoetkoming van Arkema op het eerdere onderhandelingsresultaat, voor jullie als leden reden kan zijn om alsnog akkoord te gaan.

Het volgende scenario is nu in beeld:

  • Leden gaan in meerderheid akkoord, dan is er een nieuwe cao tot 1 juli 2022
  • Leden gaan niet akkoord, ondanks de tegemoetkoming van Arkema. In dat geval sturen wij Arkema een ultimatum en vragen FNV en CNV de leden of zij collectieve actie willen gaan voeren. Direct na deze ledenraadpleging zal een driekwartvergadering plaatsvinden. Indien driekwart van de aanwezige leden tot actie over wil gaan, vragen wij leden collectieve acties voor te gaan bereiden.
  • Leden gaan niet akkoord, ondanks de tegemoetkoming van Arkema en willen geen collectieve actie gaan voeren. In dat geval is er geen nieuwe cao.       

Het heeft onze uitdrukkelijke voorkeur om dit zoveel mogelijk fysiek (dus niet online of schriftelijk) te laten plaatsvinden. We vragen alle leden dus uitdrukkelijk deze bijeenkomst te bezoeken. Een breed draagvlak voor welke van bovenstaande beslissingen dan ook is belangrijk. Het resultaat kan zijn:  er is een nieuwe cao, er komen acties of er is geen cao. Dit heeft grote gevolgen voor alle werknemers.

De ledenraadpleging vindt plaats

Datum: Dinsdag 20 juli 2021
Eerste bijeenkomst: 14.30 - 15.00 uur  Tweede bijeenkomst: 16.00 - 16.30 uur
Locatie: Kantine

Mede namens Frank van Moorten,

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E:  p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Downloads