Cao onderhandelingen Air Products van start

Op 9 april hebben vakbonden CNV en FNV voor de eerste keer onderhandeld over een nieuwe cao Air Products per 1 juni 2024. In de bijlage vinden jullie de CNV voorstellenbrief die is opgesteld naar aanleiding van jullie input in de ledenvergaderingen en ons arbeidsvoorwaardenbeleid. In dit overleg hebben de vakbonden de voorstellenbrieven toegelicht en heeft jullie werkgever een eerste reactie gegeven. De onderhandelingen zijn dus van start.

Voorafgaand aan de inhoudelijke onderhandelingen hebben de vakbonden en kaderleden een rondleiding gehad op Polanenpark. Er is uitgelegd wat het dagelijkse werk in Polanenpark inhoudt en in welke arbeidsomstandigheden de operators hun werk moeten doen.

Het eerste overleg verliep in goede sfeer waarin beide partijen hun uitgangspunten hebben toegelicht. De conclusie die wij kunnen trekken is dat we goed van start zijn gegaan, maar  dat het gat tussen wat Air Products biedt en wat de vakbonden vragen is nog heel groot. De grote vraag is of we dit gat gezamenlijk kunnen overbruggen. Het volgende overleg staat gepland op 23 april.

Deze nieuwsbrief en CNV voorstellenbrief is terug te vinden op onze cao pagina: Cao Air Products | CNV Vakmensen - Chemie en Energie | CNV Vakmensen

Hebben jullie vragen of opmerkingen? Benader dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders.

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV Procesindustrie en CNV,

Bas Bremer, Bastien Houben, Wim Boogh en Ger de Groot (kaderleden FNV),
Jan van der Ree, Raymond den Hollander (kaderleden CNV),

Inan Bozkir (vakbondsbestuurder FNV),

Diana Kraan (vakbondsbestuurder CNV)
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl

Downloads