CNV Vakmensen leden akkoord met nieuwe cao Sodexo

CNV Vakmensen leden zijn met 90% akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao Sodexo. Op 7 februari 2024 hadden vakbonden CNV Vakmensen en FNV een onderhandelingsresultaat bereikt met Sodexo voor een nieuwe Sodexo cao.

Onderhandelingsresultaat

Het gehele onderhandelingsresultaat kan je hier vinden:

Ledenraadpleging onderhandelingsresultaat cao Sodexo - Nieuws | CNV Vakmensen

Met Sodexo zijn we als vakbonden CNV Vakmensen en FNV over een breed pakket aan arbeidsvoorwaarden een onderhandelingsresultaat overeengekomen. Gemiddeld zullen de salarissen in de looptijd stijgen tussen de 9% en 11%, afhankelijk van de loonschaal. Een belangrijp punt daarbij is dat 6 van de 12 Adv-dagen (naar rato fulltime) per 1 maart 2024 worden omgezet in salaris (de medewerker kan deze dagen terugkopen). Dit leidt tot een verhoging van het salaris van 2,31%.


Vragen over ADV

We kregen veel vragen over de waarde van de ADV van 2,31% en of deze ook bij de genoemde 9-11% is inbegrepen. Het antwoord daarop is ja. Mocht je de 6 ADV dagen weer terugwillen dan kan dat. Dan zou de gemiddelde loonstijging nog steeds tussen de 7 en 9% zitten voor de looptijd van de nieuwe cao. 

De huidige mogelijkheid om de (6 resterende) Adv-dagen via het individueel keuzebudget om te zetten blijft bestaan. Daarbij krijgt de medewerker de mogelijkheid om jaarlijks maximaal 6 Adv-dagen (terug) te kopen. 


Inzet achterban 

Dank allemaal voor het stemmen en mocht je ook in de CNV leden appgroep willen komen, mail dan even je telefoonnummer. 

Deel deze nieuwsbrief met al je collega's! We spreken en horen jullie graag.

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2145
e.maas@cnvvakmensen.nl


Robertino Mulder, Kaderlid CNV Vakmensen 
robertino.mulder@sodexo.com 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error