Faillissement Cool Cat, CNV staat voor jou klaar!

Gisteren bereikte ons het vervelende nieuws dat CoolCat faillissement heeft aangevraagd. Voor jou en jouw collega's is deze klap waarschijnlijk hard aangekomen. CNV Vakmensen leeft mee en informeert jou graag nader.

Door een faillissement ontstaat er een uiterst nare onzekere situatie voor jou en jouw collega's. 

Als het faillissement door de rechter is uitgesproken, naar verwachting gebeurt dit vandaag, wordt voor jou en jouw collega’s ontslag aangezegd. Mocht er toch nog een partij CoolCat geheel of gedeeltelijk gaan doorstarten dan is het aan de nieuwe eigenaar om te bepalen wie van het personeel mee mag. Ook tegen welke arbeidsvoorwaarden dit gebeurt staat dan niet vast.

Voorlopig zullen, zo heb ik begrepen, de winkels en website open blijven. Ondanks het faillissement wordt er van jou dus wel verwacht dat je aan het werk blijft. Zo lang je opzegtermijn loopt, ben je namelijk ook nog gewoon in dienst. 

Hoe vervelend ook, en hoe zeer je hoofd er misschien nog niet naar staat, je zal, als het faillissement definitief is, toch ook na moeten gaan denken over het vervolg van je loopbaan. Wij adviseren jou om hiervoor contact op te nemen met Youfit@Retail. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar https://www.youfitretail.nl/ Via deze weg kan jij goed ondersteund om jou heen gaan kijken, op zoek naar een andere werkkring.

Voor meer uitleg over wat er op jou af komt als het faillissement over CoolCat is uitgesproken, verwijs ik je door naar https://www.cnvvakmensen.nl/themas/faillissement#faillissement 

Mocht je willen weten wat je rechten en plichten zijn, nu je te maken hebt met een faillissement, maar ook als je andere vragen op juridisch vlak hebt, dan adviseer ik jou contact met ons op te nemen via cnvinfo@cnv.nl   

Ik wens jou en jouw collega’s sterkte in deze lastige periode!

Stuur deze mail door naar jouw niet georganiseerde collega’s! En print een aantal exemplaren uit om bij jou in de winkel in de personeelsruimte neer te leggen.

Meer leden = meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega misschien nog niet. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! We helpen onze leden daarnaast door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Jouw collega kan lid worden door te gaan naar https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Retail Non-Food blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.