Onderhandelingen cao VDF/Etos gestart

Vorige week zijn jullie geïnformeerd over het feit dat de onderhandelingen zouden starten. Dinsdag 16 april 2024 zijn de onderhandelingen gestart en zijn de verschillende voorstellenbrieven toegelicht.

De onderhandelingen over een nieuwe cao, gezamenlijk van VDF (Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper en Holland & Barrett) en Etos (eigen filialen) zijn van start gegaan. Vanuit de vakbonden met een ruime delegatie omdat er van zowel AS Watson als Etos, kaderleden aanwezig waren.

Voorstellen

De voorstellenbrief van CNV hebben jullie al ontvangen, maar bij deze nieuwsbrief tref je ook de voorstellenbrief van werkgevers aan. Teleurstellend voor CNV was het feit dat de brief van werkgevers enkel sprak over aanpassen, wijzigen en geen concrete voorstellen bevatten. Bij het volgende overleg zal er meer duidelijkheid gegeven worden over de inhoud. Wat en hoe willen ze zaken aanpassen. Om de discussie te kunnen voeren, is dit van groot belang.

Jammer genoeg werden veel van de door CNV en FNV aangedragen voorstellen afgewezen of werd gesteld dat men daar nog op terug zou komen.
Wat CNV betreft samen met het ontbreken van inhoudelijke voorstellen van de kant van werkgevers, een gemiste kans om al te kunnen starten met de inhoudelijke discussie.

De volgende data zijn: 29 april, 7 mei en 21 mei 2024. Hopelijk hebben we dan de inhoudelijke discussie. Op een aantal punten lijken we ver uit elkaar te liggen, dus het zullen pittige gesprekken worden.

De cao online

Iedereen kan meepraten op de cao-pagina van VDF/Etos, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao van VDF/Etos kun je vinden op: jouw cao-pagina.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, ga dan naar de cao-pagina via https://www.cnv.nl/caos en type VDF in het cao zoekveld.

Vragen, opmerkingen, lid worden

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, mail k.huntjens@cnv.nl. Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet-georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Maak jouw collega lid van CNV!

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV
M: 06-47826877
E: k.huntjens@cnv.nl

Downloads