Update cao-overleg ETD

Afgelopen woensdag, 10 april 2024 hebben we een vervolg gegeven aan het overleg over de cao in de ETD. In dit overleg hebben we vervolgstappen gezet in de onderhandeling. Op maandag 29 april praten we verder.

In dit cao-overleg zijn we gestart met de reactie van je werkgever op de voorstellen van het CNV en FNV. In een schorsing hebben we vervolgens onze positie bepaald en deze weer gecommuniceerd met de werkgever. Vervolgens heeft je werkgever geschorst en heeft inhoudelijk gereageerd. We komen op best wel wat punten dichterbij elkaar. Rondom de beloning hebben we nog wel een weg te gaan om het verschil tussen wat je werkgever bied en wat wij vragen.

Loongebouw

Het loongebouw in de ETD-cao zal er beter uit komen te zien, sommige lonen gaan meer dan 15% omhoog.

De 8% loonsverhoging voor de "buiten-loongebouw-salarissen" zien zij niet zitten, maar wel 3,25% per 1 juli en 2% op 1 maart 2025. Bovendien is een reiskostenvergoeding een heet hangijzer. Wij willen graag een woon-werk-vergoeding. Nu moeten immers veel mensen eerst geld bijleggen om op het werk te komen.

Vervolg

Zoals gezegd, op maandag 29 april praten we verder. Heb je een vraag of opmerking dan kun je die op de cao-pagina kwijt! Ga direct naar jouw cao-pagina   

Met vriendelijke groet,
Leon van der Elsen