Werkdruk Albert Heijn Logistiek ziekmakend hoog

CNV Vakmensen en FNV hebben samen onderzoek gedaan. Wat blijkt: De werkdruk van 77% van de medewerkers is ongezond hoog. Zij hebben een verhoogd risico de komende tijd uit te vallen door ziekte (W załączeniu biuletyn polski. Dlatego otwórz załącznik).

Enquête

We hebben de enquête uitgezet onder alle medewerkers, 666 mensen hebben het onderzoek ingevuld. 495 in het Pools, 168 Nederlands en 3 Engels. 521 zijn jonger dan 35 jaar en tenminste 317 invullers hebben de MM1 functie van orderpicken. 

De helft ervaart te weinig ondersteuning van de leidinggevende en bij uitzendkrachten is dat 59%. 39% heeft zich dit jaar tenminste 1 x ziekgemeld vanwege werkdruk.

Onderzoek

Afgelopen donderdag 23 november 2023 hebben CNV Vakmensen en FNV het onderzoek gepresenteerd aan Albert Heijn en aan de beide uitzendbureaus Otto en Tempo Team. Zij reageerden: “Wij moeten dit onderzoek natuurlijk eerst nog bestuderen en vergelijken met onze eigen onderzoeken die positiever zijn. Maar dit is zeker een signaal. We willen graag samen met de vakbonden zoeken naar oplossingen. En we zijn al een tijd bezig om de werkdruk te verlagen.”

CNV Vakmensen heeft gevraagd om snel concrete maatregelen, omdat dit al te lang duurt. We danken jullie voor het invullen van het onderzoek.

Vaste banen en contractuitbreiding

In de cao hebben we een kleine afspraak gemaakt dat er 100 fte aan vaste banen bijkomt voor half april 2024. AH is pas op een derde van die 100, met nog 5 maanden te gaan. Dat is een afspraak voor de korte termijn. Op 4 december 2023 praten we met Albert Heijn over meer vaste banen op de lange termijn. Want de vaste baan lijkt met het ouder worden van de vaste medewerkers met pensioen te gaan….

De contractuitbreiding is op twee plekken geregeld: in de wet en in de cao. Als jij contractuitbreiding wilt, en je krijgt een afwijzing, meld je dan bij CNV Vakmensen. Wij zorgen er dan voor, dat je de juiste aanvraag doet. En wij ondersteunen je met een jurist.

Uit de nacht

Op dit moment gaan alle shiftleaders en teamleaders die daarom vragen (vanaf de cao-leeftijd) uit de nacht. Dat is niet vreemd, want het is gewoon een cao-afspraak. Albert Heijn heeft zelf een protocol gemaakt. Dat protocol is niet met vakbonden overeengekomen, dus heeft geen rechtskracht. Als jij ideeën hebt hoe Albert Heijn het in de toekomst het beste kan organiseren, meld je dan bij ons.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 34
E  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error