Overleg cao Drogisterijen (AS Watson en Etos)

Gisteren heeft er een gesprek plaatsgevonden van CNV Vakmensen met werkgevers Etos en AS Watson. Dit om te spreken over de situatie nu er wel een cao is voor zelfstandige drogisten en niet voor de filiaalbedrijven. Tijd om het net op te halen bij onze leden.

Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat de onderhandelingen over een cao voor de Drogisterijbranche is vastgelopen. Inmiddels is er wel een cao afgesproken met de KNDB, waar de zelfstandige drogisten toebehoren.

Voor de eigen filialen van Etos en voor Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper, is er sprake van zg. nawerking, de afspraken uit de laatste afgesloten cao zijn van toepassing.
Beiden hebben de afgelopen periode wel loonsverhogingen doorgevoerd binnen de winkels.
Echter, in een cao worden meer afspraken gemaakt en worden ook andere arbeidsvoorwaarden opgenomen.
Op uitnodiging van werkgevers heeft er een gesprek plaatsgevonden. Reden om nu bij medewerkers de vraag te stellen wat je belangrijk vindt dat er meegenomen wordt in een mogelijk nieuwe cao. 
Over de vorm, de looptijd en invulling moeten we het gesprek nog voortzetten. 

We verzoeken je om de enquête uiterlijk 8 december a.s. in te vullen via deze link.
De onderwerpen vormen de basis voor het overleg. 
Het is dus van groot belang dat je de enquête invult. Daarin komen immmers de wensen die leden van CNV Vakmensen hebben aan bod.

Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type Drogisterijbranch in het cao zoekveld.
Klik vervolgens op de digitale versie van deze nieuwsbrief; daarin staat de link om de enquête in te vullen.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat het weten door te mailen naar k.huntjens@cnvvakmensen.nl of bel 06-47826877.

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 77
E:  k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error