We gaan beginnen! Voorstellen voor een nieuwe cao voor beveiligers

Vandaag is de brief met voorstellen voor een nieuwe cao in de Particuliere Beveiliging naar de werkgevers verstuurd. Op 24 maart loopt de huidige - tussentijdse - cao af. Afgelopen maanden hebben jullie collega's in onze ledengroepen uitgebreid gediscussieerd over de nieuwe cao. Onze inzet: til het vak beveiliger naar een hoger niveau.

Eerlijk loon, baas zijn over je tijd, gezonde roosters en een einde maken aan de constante druk op de lonen als gevolg van oneerlijke aanbestedingen. Dat zijn een aantal punten uit de voorstellenbrief die vandaag naar de werkgevers in de beveiliging is gestuurd. Met het sturen van de voorstellenbrief zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart.

De afgelopen maanden hebben werkgevers, vakbonden en kaderleden gewerkt aan gezamenlijke 'visie' op de sector beveiliging. Met daarin de belangrijkste vraag: hoe gaat het vak beveiliger er in de toekomst uit zien? Die gezamenlijke visie ronden partijen op korte termijn af. Dit kan helpen om op lange termijn degelijke cao-afspraken te maken.

Echter, wij vinden het ook belangrijk om op korte termijn een aantal 'weeffouten' in de huidige cao op te lossen. Om die reden willen wij dat er een nieuwe cao komt na 24 maart 2024 en geen ongewijzigde verlenging van de huidige cao. De belangrijkste punten voor de korte termijn:
  • Beveiligers krijgen verlofuren terug die ten onrechte zijn gekort.
  • De reis- en parkeervergoedingen gaan omhoog.
  • Overuren gaan in na 144 uur.
  • Een tussentijdse looncompensatie vanwege het openbreken van de vorige cao.
  • De objecttoeslag voor luchthavenbeveiligers groeit mee.
  • De eindejaarsuitkering groeit naar een dertiende maand.
De volledige voorstellenbrief kun je lezen in de bijlage (zie onder). 

We hopen op een constructief overleg en een goed resultaat. Mede namens jullie collega's in de cao-commissie.


Vriendelijke groet, Erik Honkoop
Onderhandelaar beveiliging namens de leden van vakbond CNV Vakmensen


Meer weten? Wat vooraf ging:

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error