Na drie keer onderhandelen is er nog geen nieuwe cao Particuliere Beveiliging

De onderhandelingen voor goede afspraken voor de cao lopen stroef. De werkgevers willen dit jaar geen verhoging van de lonen. Terwijl vakbonden wel verbeteringen willen in de cao, verbeteringen zoals meer koopkracht, goede balans werk-prive en goede onkostenvergoedingen.

Daarnaast heb je als lid van één van de vakbonden aangegeven wat je belangrijk vindt om aangepast te krijgen in de cao (collectieve arbeidsovereenkomst). De top 5 die daar uit kwam is:

  1. Koopkrachtbehoud en koopkrachtverbetering
  2. Overwerk vanaf 144 uur
  3. Betere onkostenvergoeding/reiskostenvergoeding
  4. Goede balans werk-privé
  5. Geen indexatie van het verlof

Werkgevers lijken op dit moment geen concrete afspraken te willen maken om het werken in de Particuliere Beveiliging weer aantrekkelijk te maken. Het goede nieuws is dat de drie vakbonden op één lijn zitten, als het gaat om je arbeidsvoorwaarden en willen wij fatsoenlijke afspraken maken.

Op 8 april praten we verder. Wil je invloed hebben op de cao? Laat je stem dan horen, laat via onze kaderleden of per mail weten wat je belangrijk vindt en of je het eens bent met de onderwerpen die wij hiervoor benoemd hebben. Daarnaast staan we sterker als je collega's lid maakt.

Na 8 april informeren we je verder over de voortgang van onze gesprekken met werkgevers.

Met vriendelijke groet,
(Mede namens jullie collega's in de onderhandelingsdelegatie)

Erik Honkoop

Onderhandelaar Particuliere Beveiliging vakbond CNV
e.honkoop@cnvvakmensen.nl