Meerderheid CNV-leden stemt voor uitkomst cao ABN AMRO

De ledenraadpleging over de nieuwe cao ABN AMRO is afgesloten. Een ruime meerderheid van de leden heeft gestemd vóór de uitkomst van de onderhandelingen. Wij zullen de bank hierover informeren.

Uitkomst ledenraadpleging

Nu een meerderheid van de leden heeft ingestemd is er sprake van een cao. Dat betekent voor jou:
  • De cao loopt van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2024.
  • Een loonsverhoging van 4% per 1 oktober 2022.
  • Een loonsverhoging van 2,5% per 1 juli 2023.
  • Een eenmalige uitkering van 2000 euro bruto naar rato van omvang dienstverband. Voor de medewerker die in dienst is op 1 november naar rato van het aantal maanden waarop je in dienst was in de periode 1 juli 2022-1 december 2022.
  • De loonsverhogingen en de eenmalige uitkering gelden ook voor uitzendkrachten.
  • 5 Mei is een feestdag (voor het eerst in 2023). Gevraagd werd of de afspraak dat 5 mei in de cao wordt opgenomen als feestdag alleen voor de duur van de cao zou gelden, maar dat is niet het geval. Het gaat om een structurele afspraak die ook geldt na 2024.
  • Een thuiswerkvergoeding 3 euro per thuiswerkdag.
  • Een verhoging van de kilometervergoeding per 1 januari 2023 naar 21 cent per kilometer en per 1 januari 2024 naar 22 cent per kilometer.

Het cao-proces

Ook wij kijken, net als veel medewerkers van de bank, met gemengde gevoelens terug op het cao-overleg. Het was een moeizaam proces.
De mensen die vóór hebben gestemd, zijn vooral blij met de loonsverhoging van 4% op korte termijn en de eenmalige uitkering van 2000 euro bruto. Ook de afspraak dat 5 mei structureel een feestdag is in de cao, kan op bijval rekenen. Datzelfde geldt voor de verhoging van de thuiswerkvergoeding.
De tegenstemmers zijn vooral ontevreden over de loonsverhoging en de lengte van de looptijd.

Vaak kregen we terug dat mensen zich niet of niet voldoende gewaardeerd voelen door de bank. Deze boodschap zullen wij doorgeven aan de bank en we zullen er voor blijven pleiten dat er voldoende oog is voor mensen, zoals jij en je collega's, die zich elke dag weer inzetten voor de bank en de klanten.
Als onderhandelingsdelegatie zijn we blij met alle reacties en actieve bijdragen van jullie, de leden van CNV Vakmensen. Wij doen het voor en samen met jullie!

Heb je vragen of opmerkingen, wil je met ons meedenken en -doen?

Stuur me een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
onderhandelaar CNV Vakmensen
E. a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M. 06-204 71 888

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error