Achterbanraadpleging nieuwe pensioenregeling Woondiensten loopt

De achterbanraadpleging over de nieuwe pensioenregeling in de Woondiensten (SPW) loopt. Om de overgang naar de nieuwe pensioenregeling goed te regelen is er door sociale partners en het bestuur van SPW een transitieplan opgesteld. Het transitieplan ligt ter stemming aan de leden voor. Vakbondsleden kunnen tot 15 april, 11.00 uur hun stem uitbrengen. Heb je nog niet gestemd, doe dat dan alsnog. Voor leden en niet-leden organiseren gezamenlijke vakbonden digitale webinars. Een Ingewikkeld onderwerp wordt op een verhelderende manier uitgelegd. Voor de komende webinars kun je je nog aanmelden.

SPW moet de pensioenregeling aanpassen

In de nieuwsbrief van 26 maart 2024 informeerde CNV jou uitgebreid over de veranderingen in het pensioenstelsel. Klik hier voor de nieuwsbrief.
De Eerste en de Tweede Kamer hebben in 2023 de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Pensioenfondsen moeten daardoor hun pensioenregeling aanpassen. Dit geldt ook voor het SPW. De overgang naar het nieuwe stelsel en te maken keuzes zijn vastgelegd in het Transitieplan Wet toekomst pensioenen Cao-partijen sector Woondiensten. De Wet Toekomst Pensioenen staat vast, daar kan niet overgestemd worden. Leden kunnen hun stem uitbrengen over het transitieplan.
Alvorens jouw stem uit te brengen, raden we jou aan om je in het transitieplan te verdiepen. Met de bovengenoemde link kom je in een samenvatting van het transitieplan, ook is daar een leesbare versie van het transitieplan te vinden. Verder kun je ook op de website van het SPW meer informatie vinden.
Daarnaast organiseren de vakbonden CNV, FNV en De Unie in samenwerking met de directeur van SPW online webinars. Voor de komende webinars kun je je nog aanmelden.

Laat je informeren!

De gezamenlijke vakbonden organiseren online webinars. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan een webinar. Er zijn al heel wat aanmeldingen binnen gekomen. De webinar op maandag 8 april is vol. 
Je kunt je nog aanmelden voor één van de volgende webinars:
  1. woensdag 10 april van 13.30 - 15.00 uur of
  2. vrijdag 12 april van 09.30 - 11.00 uur.
Meld je hier aan en je krijgt de link voor het webinar een dag van tevoren toegestuurd.
  • Welke keuzes hebben sociale partners gemaakt?
  • Wat betekent het voor jouw pensioen en de hoogte van de pensioenpremie?
  • Wanneer is de overgang naar het nieuwe stelsel te verwachten?
  • Wat betekent de overgang voor de "oude" aanspraken?
Deze vragen en nog veel meer komen in het webinar naar voren.

Laat je stem niet verloren gaan!

CNV-leden hebben op woensdag 27 maart 2024 een stemformulier ontvangen. Ben je lid en actief deelnemer, oud-deelnemer (slaper) of gepensioneerde van het SPW dan kun je jouw stem uitbrengen. Heb je het nog niet gedaan. Doe dat dan alsnog. Je kunst stemmen tot maandag 15 april 11.00 uur. Stemmen die daarna binnenkomen, kunnen helaas niet in de telling worden meegenomen.

Meepraten en reageren

Heb je vragen en/of opmerkingen; op onze cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina Cao Woondiensten | CNV 

Lid worden

Er gebeurt veel in de sector Woondiensten. Onlangs is er een mooie cao voor de sector Woondiensten tot stand gekomen. Ook het maken van een transitieplan voor de sector Woondiensten, waarin recht wordt gedaan aan deelnemers, oud-deelnemers en gepensioneerden heeft heel wat voeten in aarde gehad. Het vakbondslidmaatschap loont. Is jouw collega nog geen lid? Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan € 24,- voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap en jij ontvangt als aanbrenger van het nieuwe lid een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over een collega lid maken, ga naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/  

Robbim Heins, bestuurder CNV 
M 06 5160 1987 / r.heins@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error