Alle diensten

Het CNV helpt bij je belastingaangifte

Alles over CNV Belastingservice

Zie jij als een berg op tegen die jaarlijkse blauwe envelop? En krijg je een knoop in je maag als je denkt aan het invullen van je belastingaangifte? Niet nodig. Als lid maak je tegen een kleine bijdrage gebruik van onze Belastingservice.

Wat doet CNV Belastingservice

Wij helpen jou en familieleden bij het invullen van aangiftes en toeslagen. En bij het kosteloos aanvragen of wijzigen van je zorg- of huurtoeslag. Dit doen we meestal meteen bij het invullen van je aangifte. Dan is dat maar lekker geregeld. Wijzigt er iets gedurende het jaar? Bijvoorbeeld bij een eerste baan, scheiding of aan- en verkoop van een huis? CNV Belastingservice helpt je met al je fiscale vragen, het hele jaar door. Handig, want zo heb je altijd fiscale hulp bij grote verandering.

Eigen bijdrage CNV Belastingservice

 • Aangifte voor 1 persoon: € 10,- Met fiscaal partner: € 14,-
 • Voorlopige aangifte (VA): € 3,-
 • CNV USB-stick: € 3,-
 • Gratis service voor leden op bijstandsniveau
 • Gratis middeling als de aangifte door het CNV is ingevuld
  (Voor niet-leden gelden andere tarieven)

Afspraak inplannen

Kun jij wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte? Wij helpen je graag! Je kunt online een afspraak inplannen. Wel zo handig. Maak je liever telefonische een afspraak? Neem dan contact op met CNV Info op telefoonnummer 030 – 751 1050, op werkdagen geopend van 08:00 – 18:00 uur. Houd je relatienummer bij het maken van een afspraak - online of per telefoon - bij de hand.

Maak hier online je afspraak

Wat als fysiek afspreken niet mag?

Wij gaan ervan uit dat in maart de fysieke ontmoetingen weer kunnen plaatsvinden. Alleen zijn er nog wel wat onzekerheden. Welke locaties blijven beschikbaar, hoeveel mensen mogen naar binnen en hoe zit het met tonen van een QR-code? Omdat er nog veel veranderingen kunnen plaatsvinden, adviseren we je om deze pagina goed in de gaten te houden Sowieso houden we ons bij de belastingzittingen aan de regels van het kabinet en RIVM. Afgelopen 2 jaar hielpen we mensen noodgedwongen ook op andere manieren, bijvoorbeeld per telefoon. Op sommige plekken kon je je belastingmap afgeven om daarna ingevuld weer op te halen. Mocht een afspraak op locatie echt niet lukken, dan hebben we dus alternatieve manieren. Kortom, wij gaan je zeker helpen!

Goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op je belastingaangifte. Dat helpt in de snelle afhandeling. Doneer je weleens aan een goed doel? Dan moeten we de giften één voor één invoeren. Je helpt ons als je alvast een lijstje maakt met de juiste omschrijvingen en RSIN-nummers. Helpen doe je ook door in februari alvast een overzicht op te vragen bij je zorgverzekering, met alle gespecificeerde vergoede kosten. Neem dat uitgeprint of op USB-stick mee naar de zitting. Wil je weten welke andere voorbereidingen je kunt treffen, voor een belastingzitting? Bekijk dan de Belastingaangifte Checklist op deze pagina.

Checklist Belastingaangifte

Heb jij een afspraak gemaakt met CNV Belastingservice? Dan is het belangrijk om al je documenten mee te nemen naar de Belastingzitting. Check welke dat zijn.

Check de checklist belastingaangifte

Gratis nazorg bij verrassingen

Je aangifte is bij ons in altijd in goede handen, maar je blijft er wel zelf verantwoordelijk voor. Aan het invullen door het CNV ontleen je geen rechten. Nadat we samen je aangifte hebben gedaan, krijg je een (voorlopige) aanslag van de Belastingdienst. Daarin staat hoeveel belastinggeld je terugkrijgt en of je nog moet betalen. Mocht dit flink afwijken van waar je met ons op gerekend had, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen je snel en kosteloos verder.

Wist je dat? Een paar belastingtips

 • Het ook voor jongeren met een bijbaan loont om aangifte te doen, wellicht krijg je geld terug;
 • Veel aftrekposten (zoals giften, zorguitgaven, kosten nieuw huis) niet vooraf zijn ingevuld;
 • Het je geld kan opleveren als je samen aangifte doet en extra aandacht besteed aan het verdeelschema.

Fiscale vragen

Heb jij geen hulp nodig bij je belastingaangifte, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij een fiscale vraag ? Vul dan het contactformulier in of bel met CNV Info: 030-751 1050, op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 18:00 uur.

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Hulp bij je belastingaangifte is een van de voordelen van het CNV-lidmaatschap. Ontdek wat we nog meer voor je doen.

 • Altijd professionele hulp bij je belastingaangifte
 • Hulp bij vragen over werk en inkomen
 • Persoonlijk advies over werk en loopbaan
 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Een goed cao voor de sector waar je in werkt