Pensioen kaaspakhuisbedrijf regeert cao-overleg

Het gevoerde cao-overleg deze week stond in het teken van de toekomst van de pensioenregeling Kaas. Zoals eerder aangegeven is het doel om het pensioenfonds AVH (hier wordt het pensioen van de werknemers in de PKP opgebouwd) op te laten gaan in een groter pensioenfonds.

Opgebouwde pensioen
De vraag die beantwoordt moet worden is: Hoe gaan we om met het inmiddels opgebouwde pensioen? Hierover beslist het bestuur van het pensioenfonds AVH, na raadpleging van de vertegenwoordigers van de werkgevers en werknemers.

Te beantwoorden vragen zijn onder andere: Waar kan het opgebouwde pensioen het beste worden ondergebracht, wat zijn hiervan de eventuele voor- en nadelen en hoe kunnen en willen we daar als cao-partijen mee omgaan?

In de toekomst nog op te bouwen pensioen
Een andere vraag is waar we het nieuwe, nog op te bouwen pensioen in de toekomst het beste kunnen laten uitvoeren. Bij het pensioenfonds waar het reeds opgebouwde pensioen wordt ondergebracht of zijn er redenen om dat anders te doen? Welke gevolgen heeft een en ander voor de inhoud van de regeling maar ook voor de kosten van de regeling.

Vervolg
Na een tussenoverleg over pensioen half maart is de planning dat begin april de cao-onderhandelingen worden voortgezet. Het is het streven van de vakbonden is om dan tot een cao resultaat te komen.  

We houden je op de hoogte. Voor eventuele vragen of opmerkingen kun je mij bereiken via mijn e-mailadres. 

Leo Bons
bestuurder
E.: l.bons@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 19 92