Leden FrieslandCampina stemmen in met Sociaal Plan

De afgelopen weken hebben de leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over het nieuwe Sociaal Plan. Van de leden die hun stem hebben uitgebracht heeft 89,8% voor het Sociaal Plan gestemd.

Dit betekent dat wij het Sociaal Plan gaan ondertekenen en FrieslandCampina het kan toepassen op de reorganisaties per 1 april waar nu de adviesaanvragen voor in behandeling zijn bij de medezeggenschap.

Toepassing van het Sociaal Plan

FrieslandCampina zal het Sociaal Plan toepassen op de reorganisatie die op 12 december jl. is aangekondigd. Het Sociaal Plan heeft een looptijd van 1 december 2023 tot en met 31 december 2025.
Wij hebben de afspraak gemaakt dat het Sociaal Plan zal worden aangemeld als cao. Dit betekent dat FrieslandCampina ook na 31 december het Sociaal Plan zal moeten toepassen bij reorganisaties zoals dit bij het oude Sociaal Plan ook het geval was.

Ondersteuning bij ontslag

Mocht jouw baan geraakt worden bij deze reorganisatie, dan kun je contact opnemen met CNV Info voor ondersteuning. Dit kan via de site van CNV Vakmensen of telefonisch op 030-7511001.  

Vervolg

Vanzelfsprekend blijven wij de ontwikkelingen volgen. We houden je op de hoogte.
Neem bij vragen of opmerkingen contact met mij op.

Henk Jongsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2238 3073
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl