Nog geen cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf

Er is nog geen nieuwe cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf. Werknemers van twee bedrijven willen namelijk gaan actievoeren voor betere loonafspraken. Het heeft even geduurd voordat dit duidelijk was. Vandaar dat ik je nu pas kan informeren.

Het eindbod dat de werkgevers hebben gedaan, is door de vakbondsleden afgewezen. We hebben daarna geïnventariseerd of de leden bereid zijn om actie te voeren voor een betere cao. 

Ultimatum

De leden van twee bedrijven willen staken voor betere loonafspraken. Daarom hebben wij de Gemzu (werkgeversorganisatie in de kaas) een ultimatum gestuurd. De Gemzu heeft aangegeven niet op onze eisen in te gaan. 

Stakingen

De leden bij Bouter Cheese (A-ware) in Culemborg gaan vanaf vanavond 22.00 uur tot en met zaterdag staken. Morgenochtend om 9.00 uur schrijven zij zich in als staker voor de hele periode. De leden zijn hierover geïnformeerd.  

De leden bij FrieslandCampina in Wolvega bereiden ook stakingen voor. Onze leden op deze vestiging krijgen hier binnenkort meer informatie over.

Consequenties 

Dit betekent dat er nog geen nieuwe cao is. Wij geven de leden die zich willen inzetten voor betere afspraken hiervoor de kans. 

Waarom staken we?

Wij geloven dat er een hoger loonbod in zit. Nu we zijn uitonderhandeld is actievoeren onze enige optie. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. En met het oog op nieuwe ontwikkelingen in de landbouwsector is een stevige onderhandelingspositie van groot belang. 

Alle informatie is ook te vinden op onze cao-pagina Particulier Kaaspakhuisbedrijf. Je kunt hier ook meepraten en je vragen stellen.

Nog geen lid? Meld je zo snel mogelijk aan, samen staan we sterk!

Henk Jongsma
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 22 38 30 73
E: h.jongsma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error