Eindbod loonsverhoging Kaaspakhuiscao onacceptabel

Werkgevers in het kaaspakhuisbedrijf hebben tijdens de onderhandelingen op 2 april een eindbod neergelegd voor een nieuwe cao. Een cao met een looptijd van 1 jaar, namelijk 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019.

De cao bevat een loonsverhoging van slechts 2% per 1 mei 2019, en een eenmalige uitkering van € 210. Deze loonsverhoging is wat CNV Vakmensen betreft ver onder de maat. Het is ronduit belabberd en beledigend. Zeker gezien de loonsverhogingen welke er elders in het land worden afgesloten. 

Daarom is wat ons betreft het loonbod onacceptabel en vragen we je om er mee voor te zorgen dat er een aanzienlijk beter loonaanbod komt. We doen dit gezamenlijk met het FNV omdat de leden dit loonbod ook beledigend vinden. Dat kan met name door leden die werkzaam zijn bij werkgevers die met ons de onderhandelingen voeren over de nieuwe cao.

Het betreft de volgende werkgevers: Grozette, Royal Friesland Campina, Royal A-ware, Vepo Cheese en Vergeer Holland. In de bijlage geven we aan welke stap gezet moet worden om te laten blijken dat je het niet eens bent met het loonbod. 

We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Leo Bons,
bestuurder CNV Vakmensen
E l.bons@cnvvakmensen.nl 
M 06 5160 1992

 

 

 

Downloads