Marfo doet eindbod!

We gaan er niet omheen draaien. Na een reeks onderhandelingen heeft Marfo een eindbod gedaan. Dat eindbod tref je in de bijlage. In deze nieuwsbrief tref je ook een link aan om je stem uit te brengen over dat eindbod.

We spreken in dit geval van een eindbod en niet over een onderhandelingsresultaat. Een onderhandelingsresultaat is mogelijk als werkgever en vakbonden het over bijna alles eens worden met elkaar. Als dat niet lukt, kan een werkgever een eindbod doen.
In een eindbod geeft een werkgever aan wat hij maximaal kan bieden. Marfo heeft aangegeven dat het onder de huidige (financiële) omstandigheden niet mogelijk is om meer te bieden dan wat er in het eindbod staat. Het is nu aan jou, als lid, om je stem uit te brengen.

Onze voorstellen

Wij hebben in onze voorstellenbrief gevraagd om verbetering van de positie van uitzendkrachten. Marfo geeft in haar eindbod aan dat uitzendkrachten gelijke rechten, beloning en ontwikkelingskansen zullen hebben. Per jaar zal maximaal 25% op uitzendbasis werken. Daarnaast geldt voor iedereen, dus ook de werknemers in dienst van Marfo, dat je maximaal 2 jaar een tijdelijk contract kunt hebben. Na 2 jaar krijg je een vast contract. Dat is nu nog 3 jaar.

Aanvullend op de 90-95-100 regeling, komt er nu ook een 80-90-100 regeling.
De rvu-regeling wordt mogelijk voor de zware beroepen en er is een budget van €40.000,- ten behoeve van duurzame inzetbaarheid.
Er komt meer aandacht voor werkdruk.
Het aanvullend geboorteverlof wordt door Marfo aangevuld tot 100% van je salaris.

Dit zijn onderdelen waar wij in onze voorstellenbrief om hebben gevraagd en waar Marfo ook in mee kan gaan. Daar zijn wij blij mee. We beseffen ook dat het eindbod niet op alle onderdelen op luid gejuich kan rekenen. Het gaat dan om de volgende onderdelen:

De beruchte 2% loonsverhoging van 1 mei 2020 is nog niet betaald. De periode 1 mei 2021 tot op heden wordt zo snel mogelijk betaald. De periode 1 mei 2020 tot en met 30 april 2021 wordt als het ware ‘geparkeerd’ en met terugwerkende kracht uitbetaald op het moment dat Marfo een omzetniveau van 45 miljoen euro bereikt. Verdere loonsverhogingen zijn als volgt:

Per 1 mei 2021 een loonsverhoging van 1%.
Per 1 mei 2022 een loonsverhoging van 1,75%.
Dit percentage kan hoger oplopen als Marfo meer winst heeft gemaakt, zie eindbod.

Loonsverhoging?

Als het eindbod wordt geaccepteerd, ontvang je dus per 1 mei 2022 in totaal 4,75% loonsverhoging (2% van 1 mei 2020 + 1% van 1 mei 2021 + 1,75% van 1 mei 2022).

Stemmen

Via deze link kun je je stem uitbrengen over het eindbod tot en met 6 april 2022.
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao-pagina. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-marfo/ 

Mocht je vragen hebben over de inhoud van het eindbod, stel die dan gerust aan je bestuurder, Münire Manisa, of aan je kaderlid, Arnold Bos.

Münire Manisa
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 34 49 74 50
E: m.manisa@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error