Smilde Ferbine cao-resultaat 9% loonsverhoging

CNV Vakmensen en FNV hebben met jullie werkgever een cao-resultaat bereikt. De loonsverhoging zal 9% per 1 juli. Vakbonden leggen dit resultaat met een positief stemadvies voor aan de leden.

Op 29 september hebben werkgever en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen weer om tafel gezeten om tot een nieuwe cao te komen. De gesprekken zijn in een constructieve sfeer verlopen. We zijn dan ook verheugd dat we jullie via deze nieuwsbrief kunnen melden dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt. Partijen denken met dit resultaat hun waardering voor de medewerkers uit te spreken en ook een antwoord te vinden op de flinke prijsstijgingen die de afgelopen periode zijn doorgevoerd. De vakbonden FNV en CNV Vakmensen zullen dit onderhandelingsresultaat dan ook met een positieve duiding voorleggen aan hun leden.

Focus op loonsverhoging

Zoals jullie weten is Nederland de afgelopen tijd met een ongekend hoge inflatie geconfronteerd. Om die reden hebben sociale partners ervoor gekozen om in deze cao alle aandacht op de collectieve loonsverhoging te richten. Wat de vakbonden betreft worden de andere onderwerpen (waar partijen (nog) geen eensluidende opvattingen over hebben), in de volgende cao weer opgepakt. De uitkomst van deze onderhandelingen is dat er binnen de cao met een looptijd van 1 jaar een loonsverhoging van 9% is afgesproken.
De loonsverhoging zal met terugwerkende kracht ingaan per 1 juli 2023. De verhoging van 9% is inclusief de verhoging van 5% die al door de werkgever is toegekend in juli. 

Vervolg

Dit onderhandelingsresultaat zal nu aan de vakbondsleden worden voorgelegd. Indien dit leidt tot een positief resultaat zullen de salarisaanpassingen zo spoedig mogelijk worden uitbetaald. 

Stemmen 

De leden van CNV Vakmensen kunnen nu hun stem over het resultaat uitbrengen. De mogelijkheid om te stemmen wordt jullie separaat toegestuurd. Stem uiterlijk 10 oktober 2023.

Maak je collega's lid

Jullie, de leden, zijn de vakorganisatie. Hoe meer betrokken jullie zijn, hoe meer we samen kunnen bereiken. Dus maak jouw collega lid van een van de vakorganisaties. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar www.cnv-ledenwerven.nl/ 

Geef je mening

Via de speciale cao-pagina voor de Cao Smilde Ferbine kun je je mening geven. Ga naar de cao-pagina: Cao Smilde Ferbine | CNV Vakmensen

Roderik Mol, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2047 1890 / r.mol@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error