Ben jij blij met de cao Smilde?

Binnenkort willen we werkgever gaan vertellen wat jullie in de cao veranderd willen hebben. Laat daarom snel weten wat jij belangrijk vindt! Vul onze enquête in! Wil je meedoen met de cao?, dan kun je mij mailen.

Het is jouw cao!

Een cao is een collectieve arbeidsovereenkomst die wordt afgesproken tussen vakbonden en jullie werkgever. Vakbonden zitten namens jullie aan tafel en proberen jullie wensen en belangen te behartigen. In de cao staan jullie arbeidsvoorwaarden. Concreet betekent dit hoeveel meer loon gaan jullie in de nieuwe cao krijgen? 

Vakbondsbestuurders onderhandelen over de cao en zij proberen met praten het beste resultaat te bereiken. Echter, als werkgever niet meer wil, dan kunnen de leden door middel van allerlei acties werkgever proberen over te halen meer te bieden. Deze acties kunnen bestaan uit ludieke acties tot een staking. Bij een staking krijgen de leden van de vakbond een stakingsuitkering.  

Het is dus niet de cao van de vakbond, maar het is jullie cao. Jullie zullen moeten laten merken aan werkgever hoe belangrijk je je cao vindt. Wil je dat niet laten merken dan krijg je wat werkgever je aanbiedt. Willen jij en je collega's actief meedoen met de cao? Stuur mij dan een mailtje.

Dit is dus ook een oproep om actief mee te gaan doen als lid en om meer leden te werven. Want hoe meer leden hoe sterker we staan. 
Lid worden kost nu € 20,23 voor een half jaar en zodra je lid bent heb je recht op een stakingsuitkering. Als jij als lid een lid aanbrengt krijg je € 20. Wijs je ongeorganiseerde collega hier op de voordelen van lid zijn.

Cao Enquête 

Wat vind jij belangrijk in de cao?  Via deze link kun je je mening geven.

Start cao-onderhandelingen

De onderhandelingen starten op 31 mei. We hebben als vakbonden gevraagd om eerder te starten maar werkgever kon pas op 31 mei.
Geef dus snel op wat jouw mening is en of je mee wilt doen. 

Vragen?

Ga naar de cao-pagina of bel of mail met jouw onderhandelaar Roderik Mol.

Roderik Mol
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2047 1890
E:  r.mol@cnvvakmensen.nl

 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error