Smilde ferbine CAO

In de afgelopen weken  hebben we op de locaties Bolsward, Heerenveen, Edam, Oosterwolde ledenvergaderingen gehouden. In deze vergaderingen ging de discussie o.a. over de vraag welke voorstellen op te nemen in de voorstellenbrief voor de nieuwe cao.

Voorstellen

Van meerdere kanten zijn er voorstellen gedaan die we in de vergaderingen ook hebben besproken. Omdat verbeteringen van de cao niet gratis zijn en omdat de euro maar een keer uitgegeven kan worden hebben we ook gevraagd waar voor leden de prioriteit ligt. Ook bij jullie bleek de prioriteit te liggen bij de af te spreken loonsverhoging. De inflatie vorig jaar maar ook die van de eerste maanden van dit jaar is fors en dat wordt natuurlijk gevoeld in de portemonnee.

Als CNV stellen we dan ook een loonsverhoging voor zodat jullie gecompenseerd worden voor de prijsstijgingen.

Onderwerpen waar we ook in het cao overleg bij stil willen staan zijn;

  • Het niet kunnen deelnemen aan de balansregeling tenzij er van functie/afdeling wordt gewijzigd;
  • “Blijf bonussen” voor bepaalde werknemers/afdelingen, is dat juist?
  • En dag van te voren te horen krijgen wanneer je de volgende dag moet werken;
  • Uitzendkrachten, veel uitzendkrachten vinden jullie vervelend, ze horen er ook gewoon bij, dat moet anders bij voorkeur door ze gewoon in dienst te nemen.

De definitieve voorstellenbrief volgt binnenkort. Met de werkgever is afgesproken dat we 5 september 2023 gaan overleggen over de nieuwe cao. Het is mooi dat de werkgever bereid is geweest om per 1 juli van dit jaar de lonen alvast te verhogen met 5% in afwachting van de te maken afspraken. Dat is een goede eerste stap naar verbetering vna jullie koopkracht.

Whatsapp groepen per vestiging

Om leden zo snel mogelijk te kunnen informeren is het de bedoeling om een mailgroep (whatsapp – groep) te maken met een contactpersoon per locatie. Dit in samenwerking met het FNV, wil je contactpersoon worden voor de appgroep per vestiging meld het mij dan.

Meepraten over jouw cao?

Wil je reageren of heb je vragen? Je kunt op alle momenten in het cao-proces meekijken en praten. Kijk op de speciale cao-pagina 
Cao Smilde Ferbine | CNV Vakmensen
Wil je op de hoogte blijven van de cao ontwikkelingen, meld je dan hier aan voor de algemene cnv appgroep https://chat.whatsapp.com/G0uHcJbsQiiJR2LWZ2wE6l
Bij vragen bel of mail Roderik Mol.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
06 2047 1890
r.mol@cnvvakmensen.nl



 

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error