Wat wil jij in 2024 aangepast zien in je cao?

Wellicht is jouw cao net afgesproken? Of verloopt die in 2024? De beleidsmensen, bestuurders en onderhandelaars beginnen nu al met nadenken en verzamelen van input voor het arbeidsvoorwaardenbeleid van 2024. Behoorlijk op tijd, zul je denken, maar zoals het spreekwoord zo treffend stelt: ‘regeren is vooruitzien’. En dus willen we vanzelfsprekend de input van onze leden ook reeds in een vroegtijdig stadium vernemen.

‘Regeren is vooruitzien’, we kennen deze uitspraak allemaal wel. Het is belangrijk om al vóór je te kunnen zien wat je in de toekomst wilt bereiken. En wat daarbij niet mag ontbreken is: een blik achterom. Om te leren van de lessen uit het verleden. Om begane vergissingen niet te herhalen, om wijs te kiezen voor wat komen gaat. Willen we doorgaan met de huidige ingezette koers? Of willen we veranderingen aanbrengen? En waarom?

Jouw mening!

Het is belangrijk om tijdig terug en vooruit te denken. En dus vernemen we graag wat jouw mening is over het beleid van CNV Vakmensen op het gebied van jouw arbeidsvoorwaarden voor volgend jaar. Bijvoorbeeld: wordt het centen en/of procenten in het jaar 2024? En wat wil je daarnaast nog geregeld hebben? Wat vind jij belangrijk in de cao?

Arbeidsvoorwaardenbeleid

Elk jaar stelt CNV Vakmensen het arbeidsvoorwaardenbeleid vast in een document. Dat document geeft de koers aan die de onderhandelaars van de bond aanhouden tijdens de onderhandelingen met werkgevers over nieuw af te spreken cao’s in het volgende jaar. Hoe houden we – op een verantwoorde wijze - de arbeidsvoorwaarden van onze leden op peil?

Daarnaast gebruiken we dit arbeidsvoorwaardenbeleid ook om naar buiten te treden -via de media bijvoorbeeld - als de overheid in het najaar de kabinetsplannen presenteert die gevolgen hebben voor werknemers en werkgevers.

Ledeninbreng

Om in een vroegtijdig stadium meer te weten te komen over welke richting we in 2024 op moeten gaan, vragen wij nu reeds onze leden wat de wensen zijn. Een grote stem daarin hebben ook de diverse cao-ledengroepen in het land. Om erachter te komen welke arbeidsvoorden jullie belangrijk vinden, benaderen de bestuurders van CNV Vakmensen alvast hun leden met het verzoek of jij jouw punten, die jij belangrijk vindt, aan mij wilt mailen.

Graag zie ik vóór zondag 6 augustus 2023 jullie inbreng tegemoet.Het kan zijn dat je via meerdere CNV-kanalen wordt benaderd om input te leveren. Zo komt er in september ook nog een CNV-brede enquête over het arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2024, waarin jij je mening kunt geven. Beter dubbel dan geheel niet, het zou fijn zijn als je mij je ideeën  alvast wilt mailen, met daarbij onder welke cao jij werkzaam bent: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Nancy Abelskamp
CNV Bestuurder
M 06-51251159
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Discussie

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error