Kwartaaloverleg Philip Morris: het gaat voortvarend

Het gaat voortvarend met Philip Morris Bergen op Zoom, dat is kort door de bocht de conclusie van de update die de vakbonden hebben gekregen tijdens het kwartaaloverleg op 22 februari. Naast de stand van zaken is er ook kort gesproken over Duurzame Inzetbaarheid en zijn de data geprikt voor de komende cao-onderhandelingen. Daar komen we komende maand voor bij jullie op terug, want de huidige cao loopt af op 1 juli 2024, en het is van belang dat we verbetervoorstellen indienen.

Tijdens het kwartaaloverleg kregen de vakbonden eerst een korte terugkoppeling over het afgelopen half jaar. 

Trots

De conclusie is dat CPC trots kan zijn over de presentatie van Kodak en de groei naar vijf ploegen. Er worden nog steeds meer nieuwe werknemers aangenomen. Ook bij EPC is er opgeschaald naar 5-ploegen en wordt er voor 2024 een toename van de productie verwacht. Dat riep een vraag op vanuit de bonden over de basiscondities van machines waarmee gewerkt wordt. Daarover is afgesproken dat er tijdig geëscaleerd wordt zodra er zorgen zijn over de veiligheid. Voor wat betreft het flavourcentre en de e-liquids wordt verwacht dat de dalende trend zich voortzet. Maar de volumes voor de aroma’s zijn hetzelfde gebleven. 

Bonden

Voorts volgde een update vanuit de bonden: CNV is intern bezig met een fusieproces en binnen beide bonden FNV en CNV wordt nagedacht over het onder de aandacht brengen van de noodzaak van het verlengen van de landelijke Regeling voor Vervroegd Uittreden. 

Duurzame Inzetbaarheid 

Alle leidinggevende hebben inmiddels workshops gehad over de gepresenteerde Menukaart Duurzame Inzetbaarheid. Waarom is die er en wat is hieraan belangrijk? Met dit soort vragen kun je bij je leidinggevende terecht. Daarnaast zijn er ook inloopsessies (tot 4 maart) waar je meer informatie kunt halen over de Menukaart. In maart en april worden er gesprekken gevoerd om te kijken of de beschikbare middelen - beschreven op de menukaart -  goed kunnen worden ingezet. En dan wordt het net opgehaald:wat werkt wel en wat werkt niet goed? Verwacht wordt dat er dan in de maanden mei/juni meer duidelijkheid is over welke middelen goed werken, waarvoor de meeste interesse is en welke middelen het meest gebruikt worden. En dus ook voor welke middelen er meer duidelijkheid moet komen in de vorm van betere communicatie.

Cao-onderhandelingen

Voorts zijn de data geprikt voor de cao-onderhandelingen, waarbij het eerste overleg op 30 mei zal zijn. De huidige cao loopt immers af op 1 juli, dus de maand juni wordt benut om tot een nieuwe cao te komen.

De komende maand gaat CNV Vakmensen weer bij jullie te rade of er ideeen zijn voor verbetervoorstellen. Dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor is jullie input noodzakelijk! 
Het is immers jullie cao. Dat kan ook nu al en gedurende het cao-traject zelf. Op de cao-pagina: Cao Philip Morris | CNV Vakmensen.  kun jij het gehele cao-traject volgen, reageren en meepraten over de onderhandelingen. 


Nancy Abelskamp
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: +31 6 5125 1159
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error