Onderhandelingsresultaat cao Philip Morris

Gisteravond laat zijn de CNV Vakmensen en FNV tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor de nieuwe cao van Philip Morris Bergen op Zoom. De medewerkers krijgen per 1 juli 2023 een loonsverhoging van 7 procent + een vast bedrag van 100 euro bovenop het salaris. Daarmee krijgen de laagstbetaalden totaal zo’n 10 procent er bij. De nieuwe cao heeft een looptijd van 12 maanden. Kom naar de ledenraadpleging op 26 en 28 juni 2023 en stem over het cao-resultaat.

Naast de loonsverhoging heeft Philip Morris ook op andere arbeidsvoorwaarden gedegen verbeteringen doorgevoerd op voorstel van de bonden.
  • Zo worden de verslechteringen voor flexkrachten uit de cao-tekst geschrapt. Zij krijgen meteen dezelfde arbeidsvoorwaarden en toeslagen als het eigen personeel.
  • Duurzame Inzetbaarheid binnen Philip Morris wordt verder uitgewerkt in de bestaande projectgroep. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar oplossingen voor de werkbelasting van ouderen in ploegendiensten.
  • De werkgever gaat de te vergoeden sportmogelijkheden verruimen door zich aan te sluiten bij Bedrijfsfitness Nederland.
  • De maximaal aantal te vergoeden kilometers voor het woon- en werkverkeer worden verruimd van 40 kilometer naar 50 kilometer enkele reis. Ook wordt de vergoeding per kilometer verhoogd naar het fiscale maximum van 22 cent per km per 1 januari 2024.
  • Voorts wordt het Persoonlijk Opleidings Budget hernoemd en uitgebreid. Dat wordt een Individueel Keuze budget. Dit budget mag voortaan vier jaren worden opgespaard (4x €500,-). En dit budget kan voor veel meer zaken worden ingezet. Zoals nu reeds mogelijk: opleidingen en trainingen naar eigen keuze en een persoonlijk pensioenconsult. Maar daar komt bij: verduurzaming van de eigen woning, de aanschaf van een fiets, een werknemers APK: waar sta je in je loopbaan en op de arbeidsmarkt? Welke stappen kun je nog zetten qua ontwikkeling?
  • En het kopen van extra verlofdagen is uitgebreid met 5 extra dagen (van 15 naar 20 dagen).
  • Het voorstel over de regeling voor het werk op feestdagen, met een optie om tijd-voor-tijd uit te breiden, is ook aangenomen. Vanaf 1 juli 2023  kan de compensatie van de gewerkte overuren op feestdagen worden ingezet ter compensatie van de terugkomdagen. Per gewerkte feestdag kan er maximaal 16 uur tijd-voor-tijd ter compensatie voor de terugkomdagen van het lopende jaar  ingezet worden. De overige 8 uur wordt automatisch uitbetaald.
  • Ook het voorstel om te kijken naar de indexatie van de pensioenen (die was gemaximeerd op 3%, maar dit willen de bonden in dit uitzonderlijke jaar graag verhogen) is inmiddels besproken met de Pensionboard en gecommuniceerd naar de werknemers. Verder heeft de werkgever overleg gevoerd met Nationale Nederlanden om de communicatie rondom de pensioenregeling te verbeteren.
Kortom een onderhandelingsresultaat wat met een positieve grondhouding mag worden bekeken en wordt voorgelegd aan de leden. Immers bij veel andere cao’s bereiken we dit niveau pas na harde acties.

In de bijlage vind je het complete onderhandelingsresultaat.

Kom naar de ledenraadppleging en stem op 26 of 28 juni!

Op 26 juni en 28 juni organiseren de vakbonden bij Philip Morris Bergen op Zoom gezamenlijke ledenraadplegingen, na de toelichting van de vakbondsbestuurders, kunnen leden daar meteen hun stem uitbrengen en hun oordeel geven over dit resultaat.
Als het merendeel van de vakbondsleden positief stemt is de cao een feit. Dus kom naar de ledenbijeenkomsten, ook als je toevallig die dag geen dienst hebt: geef daar je oordeel!
  • 26 juni van 14.30 uur – 15.30 uur;
  • 26 juni van 15.30 uur – 16.30 uur;
  • 28 juni van 14.30 uur – 15.30 uur;
  • 28 juni van 15.30 uur – 16.30 uur.
Alle vier de bijeenkomsten vinden plaats in Bergen op zoom in zaal IQOS.

We hopen jullie daar (eindelijk) weer te zien ( dat was immers afgelopen jaren vanwege corona niet mogelijk)!

Samen staan wij sterk! Heb je contact met jouw ongeorganiseerde collega's? Geef de bijgevoegde bon en laat ze zich aansluiten bij de vakbond. Zo praten en stemmen zij ook mee over hun cao! En praat mee over jouw eigen cao!

Mede namens bij de onderhandelingen aanwezige collega’s:
Addy van Bedaf en Jan Dankers,

Tot dan!

Nancy Abelskamp
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
06-51251159
n.abelskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error