Eindbod cao Marfo toch geaccepteerd

Op 5 juli hebben CNV Vakmensen en FNV gezamenlijke ledenvergaderingen gehouden over het aangepaste en verbeterde eindbod bij de cao Marfo. Alles afwegende, en na overleg met de kaderleden, hebben we besloten het eindbod van de werkgever te accepteren.

Drie kwart vergaderingen
We hebben tijdens de ledenbijeenkomsten het eindbod toegelicht en ter stemming voorgelegd aan de aanwezige leden. De uitkomst hiervan was beslissend. Dit waren namelijk zogenaamde ¾ vergaderingen. Leden stemmen voor of tegen eventuele acties (in welke vorm dan ook). We hebben 3 sessies met verschillende tijdstippen gepland om mogelijkheid te bieden voor leden om te kunnen stemmen. De aanwezige leden hebben unaniem tegen het verbeterde eindbod gestemd omdat de loonsverhoging als te weinig wordt beoordeeld. De opkomst bij zo’n beslissende bijeenkomst was echter voor ons als vakbonden (en kaderleden) te laag.

Eindbod accepteren
We hebben met alle aanwezige leden onze zorgen en overwegingen hierover gedeeld. Namelijk dat wij met deze te lage opkomst geen acties kunnen organiseren. De uitkomst van acties zou dan niet leiden tot gewenste resultaat.
CNV Vakmensen en FNV hebben na intern beraad besloten om het eindbod dan maar te accepteren. Wel hebben wij in een brief naar de werkgever duidelijk aangegeven dat bij onze leden het water financieel aan de lippen staat (zie bijlage). We hebben inmiddels extra periodieke overleggen gepland met Marfo om vinger aan de pols te houden. Bij positieve financiële ontwikkelingen van het bedrijf, zullen we alsnog gaan voor volledige koopkrachtreparatie.

Bedankt voor de steun
We danken de leden voor hun komst naar onze bijeenkomsten en de steun voor de inzet van de vakbonden. We hebben er samen in ieder geval voor gezorgd dat een slecht eindbod uiteindelijk is verbeterd.

Vakbonden hebben leden nodig
Uit dit proces blijkt het belang om lid te zijn van een vakbond. Hoe meer leden, hoe sterker we staan. Dus spreek je niet georganiseerde collega aan en wijs hen op de voordelen van een vakbondslidmaatschap van CNV Vakmensen.

Vragen en/of opmerkingen?
Je kan hiervoor bij ondergetekende terecht.

Namens de kaderleden Arnold en Eugene en mijzelf een hele fijne zomerperiode gewenst.

Marten Jukema
Vakbondsonderhandelaar
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error