Periodiek overleg HNS/Vrumona 4 juli

Op 4 juli heeft het periodiek overleg plaatsgevonden in Zoeterwoude. In dit overleg hebben wij naast de reguliere update onder andere gesproken over het voorgenomen besluit bij Vrumona. In deze brief lichten wij het een en ander toe.

Vrumona
Maandag 3 juli is het voorgenomen besluit van Heineken naar buiten gebracht om Vrumona te verkopen aan Royal Unibrew. Meer specifiek gaat het om de verkoop van de aandelen aan Royal Unibrew. Vrumona blijft bestaan als werkgever, maar zal (in het voorgenomen besluit) geen onderdeel meer uitmaken van Heineken. De ondernemingsraad gaat zich binnenkort buigen over de adviesaanvraag over het voorgenomen besluit. De vakbonden zullen in contact blijven met Vrumona over de eventuele gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van Vrumona.

Reguliere update
In heel de wereld dalen de volumes van Heineken. De winstgevendheid in Europa ligt nog onder het niveau van 2019. In Nederland blijft helaas ook het volume en marktaandeel achter. Dit komt onder andere door de forse prijsverhoging, negatieve publiciteit, de deals met de afnemers die te lang hebben geduurd en de hoge inflatie die zijn invloed heeft op het consumentengedrag.

Gelukkig vallen de grondstoffen wel iets lager uit dan verwacht en zijn er ook een aantal speciale merken die wel marktaandeel winnen.

Stagevergoeding
De stagiaires binnen Heineken Nederland kregen niet allemaal dezelfde stagevergoeding. Nadat dit is aangekaart heeft Heineken de afspraak gemaakt om alle stagiaires bij de verschillende entiteiten gelijk te trekken.

Brand
Vorige week heeft het eindevenement plaatsgevonden in Wijlre. Veel mensen hebben een nieuwe baan gevonden, waarvan 8 binnen Heineken. CNV Vakmensen wil de mensen die nog op zoek zijn naar een baan veel succes wensen in deze zoektocht.

Fijne zomervakantie alvast,

Met vriendelijke groet,

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

 

 

Heb jij nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error