Update cao-onderhandelingen en pensioen GH Groenten en Fruit

In deze nieuwsbrief informeren we je over de stand van zaken rondom de cao-onderhandelingen en het pensioen waarin al op korte termijn veel staat te gebeuren.

Cao-onderhandelingen

De vakbonden (CNV, FNV en RMU Werknemers) hebben dit jaar één gezamenlijke inzetbrief opgesteld voor de cao-onderhandelingen. Deze brief vind je als bijlage bij deze nieuwsbrief. De voorstellen namens de CNV leden zijn daarin verwerkt. We hebben inmiddels twee overlegrondes gehad met de werkgevers. In het eerste overleg hebben we de inzetbrief besproken.

Overleg

Tijdens het tweede overleg op 23 april hebben de werkgevers gereageerd op onze voorstellen en hun visie gegeven op de loonontwikkeling voor komend jaar. Door de sterke stijging van het minimumloon in de afgelopen jaren, sluiten onze loonschalen nu aan bij het wettelijk minimumloon. In de komende periode zullen we er dan ook voor moeten zorgen dat het loongebouw meestijgt met het minimumloon. 
We zijn het al eens over een aantal kleinere onderwerpen, maar er zijn ook nog veel punten die we met de werkgevers moeten bespreken. We hopen dit te doen in een serie overleggen in mei en juni. De volgende data zijn alvast gepland:

  • 15 mei
  • 29 mei
  • 12 juni
  • 26 juni

We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen aan de cao-tafel. Als CNV-lid mag je straks stemmen over het uiteindelijke resultaat.

Pensioenen

Zoals je wellicht al hebt vernomen, gaan er dingen veranderen in de pensioenfondsen. Door een nieuwe wet moeten er keuzes gemaakt worden over de toekomst van de pensioenen. Ook jouw pensioen bij PGB zal hierdoor beïnvloed worden. 
Op dit moment vinden er intensieve gesprekken plaats tussen PGB, werkgevers en vakbonden om afspraken te maken over de pensioenregeling voor de toekomst. Zodra we meer duidelijkheid hebben over de belangrijkste onderwerpen, zullen we je vragen om je stem uit te brengen. We verwachten dat dit ergens in de loop van de komende maand zal gebeuren. Houd dus onze correspondentie in de gaten!

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op. Volg ons ook op de cao-pagina: Cao Groothandel in Groenten en Fruit | CNV

Arie Kasper, bestuurder CNV
M 06 1320 8402
a.kasper@cnv.nl 

Downloads