Cao-overleg Grh. in Groenten en Fruit

De cao onderhandelingen zijn nu formeel van start. We hadden eerst enkele sessies om met de werkgevers standpunten over de thema's duurzame inzetbaarheid, goed werkgeverschap, aantrekkelijke sector, flexibele arbeid en cao te verkennen.

Standpunten 'opgehaald'
De input die uit deze sessies is opgehaald en door sociale partners al dan niet gebruikt in de voorstellen welke bij de formele start van het overleg zijn uitgewisseld.
Er is gesproken over o.a. pensioen, duurzame inzetbaarheid, roosters, de rol van medezeggenschap in de bedrijven, flexibele arbeid en de zorgen omtrent de functies in de functiegroepen A t/m C als het gaat om de hoogte van het loon, de zwaarte van de functies en het aantrekkelijker maken van de duurzame inzetbaarheidsregeling voor oudere werknemers. Daarnaast is gesproken over de inzet van het fonds Handel Groeit voor wat betreft loopbaanontwikkeling en bijscholing.

Aantrekkelijke sector
Net als in vrijwel iedere sector speelt de vraag over (nieuw)personeel. Er zijn meer vacatures dan nieuwe medewerkers. In ieder geval moet je dan proberen de sector voor nieuw personeel zo aantrekkelijk mogelijk te maken maar ook om het bestaande personeel te behouden. Imago speelt een belangrijke rol en daar hoort ook een goede cao bij.  Arbeidsvoorwaarden met kansen voor ontplooing, mogelijkheden om te groeien in je vak, ontziemaatregelen voor oudere medewerkers en natuurlijk een keurig inkomen wat bij de zwaarte van de functie past. Het is dan ook niet toevallig dat de voorstellen van CNV Vakmensen daar over gaan. In de bijlage kan je ze nog 'ns inzien.

Vervolg van het overleg:
In de 2e helft van januari 2022 zullen sociale partners het cao-overleg vervolgen. We houden je op de hoogte.
Voor nu wensen we je fijne kerstdagen en een heel voorspoedig 2022!

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.
Bezoek ook 'ns onze vernieuwde website waar alle actuele informatie over jouw sector beschikbaar is. Ga hiervoor naar:
https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-groothandel-in-groenten-en-fruit/

Downloads