Arbeidsmarktonderzoek Grh. in Groenten en Fruit

CNV Vakmensen is actief in de sector Groothandel in Groenten en Fruit . We overleggen niet alleen over arbeidsvoorwaarden of sociaal plannen maar we zijn ook nauw betrokken bij Handel Groeit. Dit is het Opleidings- en Ontwikkelfonds voor deze sector en we vragen je bijzondere aandacht voor een onderzoek welke ook in jouw belang wordt uitgevoerd.

Waarom een onderzoek?
De arbeidsmarkt is voortdurend aan verandering onderhevig en dat geldt zeker voor het afgelopen jaar door invloed van Corona. Het laatste arbeidsmarktonderzoek dat Handel Groeit voor deze sector heeft laten uitvoeren stamt alweer uit 2016 en is destijds uitgevoerd door Panteia. Dit heeft Handel Groeit ertoe gebracht om opnieuw een opdracht voor een arbeidsmarktonderzoek te plaatsen bij Panteia om een beter zicht te krijgen op de huidige arbeidsmarkt in de sector.
Panteia is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor economisch en sociaal beleidsonderzoek, transportonderzoek en marktonderzoek.

Input gevraagd:
Om een goed beeld te krijgen van de arbeidsmarkt in de sector hebben wij ook jouw hulp nodig. Panteia wil graag het gesprek voeren met medewerkers, die werkzaam zijn voor een organisatie in deze sector. Doel van het gesprek is om van jou te horen hoe je aankijkt tegen jouw werkzaamheden, hoe je jouw huidige functie ervaart, wat jouw beeld is van de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf en ook willen we graag weten of je bepaalde knelpunten verwacht om jouw functie op termijn uit te kunnen blijven voeren.  Het kan zijn dat je lid bent van de Ondernemingsraad (OR) of Personeelsvertegenwoordiging in jouw bedrijf, maar dat is zeker geen vereiste.
Het maakt ook niet uit of je kort of lang in dienst bent, wat je leeftijd is of wat voor type functie je bekleedt. We willen graag een breed beeld krijgen van hoe medewerkers in de sector hun werk beleven en naar de toekomst kijken. Uiteindelijk zal er met maximaal 10 mensen een gesprek gevoerd worden. De selectie zal plaatsvinden op basis van een brede vertegenwoordiging en een goede afspiegeling van de huidige medewerkers in de sector.

Het gesprek zal plaatsvinden onder werktijd via een online meeting danwel -indien gewenst- telefonisch en ongeveer 45 min. duren. Als je belangstelling hebt om hieraan mee te werken, kan je dat kenbaar maken bij Koen Maas van Panteia. Koen is te bereiken via 079-3222362 en via k.maas@panteia.nl.

Contactpersonen:
Bij vragen kan je terecht bij Lobke van Oorschot-Coppens, opleidingsmanager bij Handel Groeit via 06-15476600 en via l.vanoorschot@handelgroeit.nl.
Een arbeidsmarktonderzoek steunen we graag en voor meer informatie kan je ook terecht bij Arie Kasper, in deze sector jouw vakbondsbestuurder.
Stuur dan een mail aan a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.