Data en locaties inzake Eindbod Graan bekend

Onlangs hebben we je op de hoogte gebracht over de stand van zaken in de cao-onderhandelingen Graan. We hebben je verteld hoe moeizaam dat is gegaan, dat werkgevers weinig tot geen beweging maken op de voor ons belangrijke punten en dat de werkgevers met een teleurstellend eindbod zijn gekomen.

Aangekondigd is dat we het eindbod met jullie gaan bespreken in ledenraadplegingen en dat er over zal worden gestemd. Daarbij is duidelijk gemaakt dat de onderhandelingsdelegatie van FNV en CNV Vakmensen het eindbod met een negatief advies aan jullie voorlegt. Wij vinden dat het niet voldoet aan jullie gerechtvaardigde eisen voor deze cao.

Goed te weten is dat over een eindbod niet meer inhoudelijk onderhandeld kan worden en dat bij afwijzing we onontkoombaar met elkaar, in acties de werkgevers alsnog zullen moeten dwingen met ons een goede en redelijke cao af te spreken. De stemming in de ledenraadplegingen kan dus nadrukkelijk leiden tot een actietraject!


Waar en wanneer?

Bekijk de plekken, data en tijdstippen waarop de ledenvergaderingen gehouden worden onderaan deze pagina.

Geadviseerd wordt ze goed zichtbaar (indien mogelijk) op A3-formaat op te hangen in jullie bedrijven, zodat alle werknemers onder de cao weten waar ze moeten zijn om mee te discussiëren. Voor de volledigheid: Iedereen kan meepraten maar alleen de leden van de vakbonden mogen een stem uitbrengen.