Instemming met Sociaal Plan en Cao Cêlavíta

De leden bij CêlaVita stemmen in met het Sociaal Plan en de cao. Maar het is een beslissing van het verstand en niet van het hart

Uitslag ledenraadpleging

De uitslag van de ledenraadpleging is binnen. Het blijkt dat 85% van de uitgebrachte stemmen voor het finale bod van de werkgever heeft gestemd. Dit geldt zowel voor de stemming over het Sociaal Plan als de stemming voor de cao.
Dat betekent dat 15% van de uitgebrachte stemmen tegen is. Er is een enkele onthouding, maar die is nauwelijks van invloed op de uitslag. Wordt er nauwkeurig naar de cijfers gekeken dan blijkt dat van de uitgebrachte Voor-stemmen bij het sociaal plan 45% (op de 85%) zegt weliswaar voor te stemmen, maar dit niet van harte te doen. Bij de voorstemmen voor de cao geeft zelfs 78% (op de 85%) aan dat dit niet van harte gaat. Dat blijkt ook uit de gemaakte opmerkingen waaruit opgemaakt kan worden dat het "JA-stemmen" met tegenzin gebeurt, en de keuze een verstandskeuze is. De uitslag betekent dat ik zowel de cao als het sociaal plan namens jullie zal ondertekenen. Ik heb dit ondertussen telefonisch aan CêlaVíta laten weten.

Plaatsmakersregeling


Dit betekent dat plaatsmakersretgeling opengesteld gaat worden. In de bijeenkomst van 16 december is de oproep gedaan aan iedereen om de directie te laten weten als je van de plaatsmakersregeling gebruik wil maken. Uit de gemaakte opmerkingen bij de stemming blijkt dat een aantal van jullie liever eerst willen weten of je functie wél of niet komt te vervallen. Dat is heel erg begrijpelijk, maar omdat afspiegeling volgens strikte regels van het UWV gaat is die volgorde niet te bewandelen. Het management van CêlaVíta heeft mij laten weten alleen maar blij te zijn als je aangeeft van de regeling gebruik te maken, omdat dit helpt het aantal gedwongen ontslagen zo klein mogelijk te houden. Anders gezegd wordt je aanmelding gezien als een bijdrage aan de oplossing van een goede plaatsing.  Ik hoop hiemee de angst voor een kruisje achter je naam te hebben weggenomen. Meldt je ook aan wanneer je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent en interesse hebt.

Vragen en lid worden


Heb je vragen en/of opmerkingen?Dan kun je die kwijt onder deze nieuwsbrief of meld je bij Henk van ’t Ende (ons kaderlid) of bij een kaderlid van één van de andere bonden. Wil jij of weet jij een collega die denkt lid te worden, vraag hem of haar dan dit nu te doen. Het is goed mogelijk dat een werknemer een juridische advies nodig heeft als gevolg van de reorganisatie. En dan is het toch goed te weten dat een professionele organisatie als CNV Vakmensen achter je staat.

Ik wil bij deze toch de gelegenheid gebruiken om ondanks alles jullie goede feestdagen toe te wensen en een Gelukkig Nieuwjaar. Hopelijk brengt de toekomst betere tijden.

Met vriendelijke groet, mede namens kaderlid Henk van het Ende, tekent,

Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error