Einde pilot ploegenrooster

CêlaVíta wil de pilot beëindigen.

CêlaVíta heeft het afgelopen jaar samen met de kaderleden en werknemers gezocht naar een ploegenrooster dat het beste aansluiting geeft bij de levering aan de klanten. Hierbij is meer nadruk komen te liggen op het werken op zaterdag. CêlaVíta heeft hierbij gezocht naar een rooster dat zo veel mogelijk tegemoet komt aan de wensen van zijn werknemers. Daartoe is er veel overleg geweest met de OR en een begeleidingscommissie, wat uiteindelijk (na een grote tussentijdse wijziging) geleid heeft tot het werken in de huidige ploegenroosters.

Geen ideaal rooster

CNV Vakmensen en de RMU hebben kennis kunnen nemen van een uitgevoerde enquête en constateren dat de roosters die momenteel lopen niet ideaal zijn, maar dat er ook geen alternatief bestaat dat tot een betere uitkomst leidt. Wij zien dat ook terug in de stemmingsuitslag die een verdeeld beeld geeft.

Toch instemmen om voorlopig in het huidige rooster door te gaan

Zo lang er echter geen beter rooster voor handen is, willen beide bonden met een steen in de maag instemming geven om de huidige roosters definitief te maken. Toch wil dit niet zeggen dat dit betekent dat de huidige roosters voor eeuwig gedraaid zullen worden. CêlaVíta doet met een aantal andere bedrijven mee aan een onderzoek over duurzaam roosteren geleid door het van het SPDI, waarbij er gezocht wordt naar meer flexibele roostervormen. Mogelijk kan dat in de toekomst tot nieuwe inzichten leiden met roosters als gevolg, die wellicht meer op maat van de werknemer worden gemaakt. Het SPDI staat voor Sociale Partners in Duurzame Inzetbaarheid, waarbij de vakbonden en de werkgeversorganisatie AWVN zijn aangesloten.

Toch bezwaar?

Mocht je van mening zijn, dat akkoord gaan een onjuiste beslissing is, omdat er één of meerdere belangrijke zaken over het hoofd zijn gezien, laat dit dan zo spoedig mogelijk per e-mail weten aan Wietze Kampen (w.kampen@cnvvakmensen.nl) of Bart van Dam (bvandam@rmu.nu). Wij zullen dan gezamenlijk beoordelen of dit kan en moet leiden tot een andere uitkomst. Mocht dit leiden tot een andere beoordeling dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk aan jullie en de leiding van CêlaVíta laten weten. Wij proberen in de procedure zo goed mogelijk rekening te houden met alle opties en mogelijkheden. Zonder tegenbericht mag je ervan uitgaan dat ons voorgenomen besluit zal worden omgezet in een definitieve beslissing.

Mede namens Bart van Dam, RMU,

Wietze Kampen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 3004
E w.kampen@cnvvakmensen.nl