Komt er een cao bij AB Mauri of zijn er acties nodig?

Op 9 oktober staat het vervolg gepland van de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij AB Mauri. Het wordt ongetwijfeld een spannende ronde. Gaat AB Mauri goedmaken wat jullie de afgelopen cao tekort zijn gekomen? Kunnen jullie op AB Mauri rekenen of niet?

Voorspellen is moeilijk
De eerste ronde op 7 september heeft weinig reden gegeven tot optimisme. Het gat is bijzonder groot en AB Mauri heeft ook nu weer gezegd dat het moeizaam gaat. Maar dat is niets nieuws, dat is iedere keer de boodschap bij de start van onderhandelingen. Het lijkt erop dat AB Mauri wel oog heeft voor haar eigen portemonnee, maar niet voor die van de medewerkers. Bij jullie zijn de kosten fors gestegen en met de loonsverhoging van 2% per december 2022, die we in 2021 zijn overeengekomen, hebben jullie de inflatie lang niet bij kunnen houden.
Of AB Mauri die boodschap begrepen heeft, dat weten we niet. We putten een beetje hoop uit het feit dat AB Mauri zich nog tijd heeft gegeven tot 9 oktober om nog eens goed na te denken over een behoorlijk loonbod passend bij de omstandigheden. We wachten het af.

Geen lange onderhandelingen
Er liggen niet veel punten op tafel. Met stip op één staat de loonontwikkeling. Op 9 oktober moet ook duidelijk zijn of er een resultaat ligt, of dat er andere stappen nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Er moet tempo komen. Dralen en traineren heeft geen zin. Daarom nodigen we jullie uit voor een ledenbijeenkomst op 10 oktober, daags na de onderhandelingen. Dan bespreken we wat er op dat moment op tafel ligt.
Ligt er iets waar we wat mee kunnen, dan is dat prima of moeten we ons beraden op vervolgstappen. Zorg in ieder geval dat je aanwezig bent. Samen kunnen we meer!

De bijeenkomst vindt plaats bij AB Mauri op 10 oktober om 14.00 uur. 

Ik zie julie dan graag en ook collega's die geen lid zijn, zijn van harte welkom. Tot 10 oktober! 

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error