AB Mauri gevraagd de cao open te breken

De inflatie giert de pan uit en de energieprijzen gaan dagelijks door het dak heen. Maar dat was voor cao partijen niet te voorzien toen wij de cao bij AB Mauri afsloten. Anders was er waarschijnlijk wel een andere afspraak gemaakt.

Als we dit hadden geweten

Het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer wij dit hadden geweten we deze cao nooit hadden afgesloten. Natuurlijk weten wij dat de afgesproken cao-verhogingen nagenoeg nooit hetzelfde zijn als de werkelijke inflatiecijfers. De ene keer pakt dat goed uit voor ons, de andere keer beter voor de werkgever. Dat is all-in-the-game en ook geen probleem mits er sprake is van kleine afwijkingen.

Bijzondere omstandigheden

Van dat laatste is nu geen sprake meer. Uitzicht op verbetering of stabiliteit, ook dat is er niet. Omdat we pas over een jaar weer aan tafel gaan om nieuwe afspraken te maken, vind ik het logisch om hierover nu in gesprek te gaan met AB Mauri. Er is sprake van bijzondere omstandigheden en dan mag je verwachten dat ook de werkgever hier begrip voor heeft.

Aanpassen cao niet vanzelfsprekend

Voor alle duidelijkheid, de cao loopt tot 30 september 2023. Dat is nog een hele tijd en de afgesproken verhoging per 1 december 2022 is lang niet voldoende om de stijgende inflatie bij te houden. Het is dus niet vreemd om weer in gesprek te gaan. Maar vergeet niet dat er een overeenkomst ligt en vanzelfsprekend is een aanpassing van de cao niet.

Ik heb AB Mauri gevraagd om met ons (CNV Vakmensen en FNV) in overleg te gaan om te kijken wat er alsnog mogelijk is voor deze cao.  Ik heb daarover een brief gestuurd naar de directie en die heb ik als bijlage toegevoegd.

Ik ga ervan uit dat AB Mauri met ons contact zal opnemen voor overleg. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte. 


Evert Jan van de Mheen
Vakgroep bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5373 6490
E ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error