AB Mauri gaat niet in op ons verzoek opnieuw over de cao te praten

Op 20 september hebben wij AB Mauri gevraagd om, gezien de looptijd van de cao die nog loopt tot 30 september 2023, met ons in overleg te gaan vanwege de extreem hoge inflatie. Wij vinden de situatie nu zo bijzonder dat dat een overleg rechtvaardigt.

Botte reactie AB Mauri

Helaas hebben wij een botte reactie ontvangen van de directie. De brief van de directie heb ik als bijlage toegevoegd. De reactie is wat mij betreft zeer teleurstellend. In 2 zinnen wordt aangegeven dat AB Mauri niet hierover met ons wil praten. Met woorden wordt wel gezegd dat AB Mauri oog heeft voor de situatie, maar of dat daadwerkelijk zo is, moet nog blijken.

Ondernemingsraad

In de brief staat dat er overleg komt met de OR, maar daaruit kan ik niet afleiden of dat nog leidt tot een financiële bijdrage aan jullie en ook niet of dat op een evenwichtige wijze plaatsvindt.

Vervolg

Wij hebben op dit moment geen mogelijkheden de Cao open te breken. We zijn daaraan gehouden want onze handtekening staat eronder. Wij kunnen dus nu niets doen. Dat neemt niet weg dat we het wel blijven volgen, ook in overleg met de Ondernemingsraad. Blijft het feit dat ik het jammer vindt dat AB Mauri niet in gesprek wil met sociale partners. Dat is wat mij betreft geen goed signaal naar jullie als medewerkers.

Evert Jan van de Mheen
Vakgroepbestuurder
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl