Cao-inzet Vleessector 2024 CNV: "Alle pijlen op herstel van de koopkracht"

Op 11 december 2023 was de aftrap voor een nieuwe cao voor de Vleessector 2024. Vakbonden zetten in op een forse verbetering van de koopkracht voor de werknemers. Het is goed om te weten dat de cumulatieve inflatie over de jaren 22/23/24 circa 16% bedraagt. Daarbij is de sector Vlees sterk achtergebleven en daarom moet dit ingehaald worden. Zie bijlage voor de volledige inzet van CNV dit jaar!

Loonsverbetering door "centen en procenten"

CNV zet in op verbetering van het inkomen met een vast bedrag per maart 2024 van € 100,- per maand op schaal- en feitelijke salarissen. Vervolgens een procentuele verhoging van 8% binnen een looptijd van 1 jaar.

Een vast bedrag is beter voor de medewerkers met de lagere salarissen en ook voor deze groep is een brood even duur! Voor CNV is dat geen vraag meer, maar een kwestie van solidariteit. Mocht dit allemaal lukken, dan gaan de meeste cao-schalen met minimaal 10% omhoog.

Lid worden

Of dit lukt met alleen praten, is altijd ongewis en dus zaak dat het uitgangspunt "MASSA wordt KASSA" van toepassing wordt. Organiseer je collega's en maak ze lid van CNV Vlees, de actie is zeer aantrekkelijk op dit moment. Zie: www.cnvvakmensen.nl/lidworden.

Reiskosten

Het wordt tijd dat de sector een reiskostenregeling krijgt voor werknemers in vaste dienst en ook op dit punt ‘volwassen wordt’.

Inleenkrachten

Uitzendkrachten moeten sneller uitzicht krijgen op een vast dienstverband en dat na 2 jaar.

Tegemoetkoming ziektekostenregeling en jeugdlonen

De kosten stijgen en daarom € 15,- per maand compensatie indien een werknemer een ziektekostenregeling heeft met fysiotherapeutische hulpverlening.

  • Extra 8 uur verlof per jaar voor meer herstel;
  • Afschaffen jeugdlonen en invoering van minimum uurloon van € 14,-.

Wat willen de werkgevers?

COV (werkgevers) zien weer allerlei beren op de weg en allerlei bedreigingen (wat is nieuw) en geven vooralsnog niet aan dat werknemers een forse verbetering verdienen van hun inkomen en de strijd om talent (nieuwe medewerkers) steeds lastiger wordt. Het loongebouw moet aangepast worden (hopelijk verbeterd?) en maatwerk arbeidsvoorwaarden voor de groep arbeidsmigranten (internationale werknemers volgens de werkgevers) en aanpassing van de ontzie-regelingen (ploegendienst, overwerk niet verplicht en behoud loon bij lagere functie wegens medische redenen).

Hoe verder

De partijen praten op 17 januari en 26 februari 2024 verder en de ambitie is om voor 1 maart 2024 een nieuwe cao Vleessector te hebben.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Jorn van ‘t Hof terecht. En als je goed geïnformeerd wilt zijn, kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/ en volgens zoeken op de term ‘Vlees’.

We houden je uiteraard op de hoogte.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-51 60 19 97
E   p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads