Akkoord cao Vlees 2024-2025

Op 11 maart 2024, tijdens de 4e overlegronde, hebben de vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers in het Vlees (COV). Het doel was een fatsoenlijke loonsverhoging, met 8,3% verbetering van het inkomen is dat grotendeels gelukt. We hadden op iets meer ingezet en lang zag het erna uit dat we niet tot elkaar zouden komen.

Druk vanuit het kader

Op 11 maart 2024 hadden we een slechte start omdat de werkgevers hun vorige loonvoorstel van 6% naar 6,5% hadden verhoogd, nadat ze tijdens de derde overlegronde een schorsing hadden gevraagd om met hun achterban te overleggen om hun loonbod. 2 weken overleggen over een 0,5% verbetering kon toch niet waar zijn. De kaderleden van FNV en CNV waren verbaasd en woedend, temeer zij zien dat er flink wordt geïnvesteerd in de bedrijven maar voor de werknemers dan? Dus hebben wij als bestuurders hen ruimte gegeven om flink van zich te bijten aan de cao-tafel na de schorsing en dat heeft geholpen. De sfeer was niet echt prettig, maar is soms wel nodig. Vervolgens is het te doen gebruikelijk in het Vlees dat er informeel overleg ontstaat tussen COV-functionarissen en bestuurders van de vakbonden en dat heeft allemaal wel een onderhandelingsresultaat opgeleverd (zie bijlage).

Hoofdpunten zijn:

  • Looptijd: 14 maanden, vanaf 1 maart 2024 tot 1 mei 2025;
  • Lonen: per 1 maart 2024 gaan de lonen omhoog met 6,5% en per 1 januari 2025 gaan de lonen met 1,8%, totaal dan 8.3%;
  • Functiewaardering en loongebouw: per 1 mei 2025 wordt het herziene functiewaarderingssysteem ingevoerd (afspraak dat niemand erop achteruit gaat) met een bijpassend loongebouw;
  • Seniorenregeling en inlevering van 2 bovenwettelijke verlofdagen wordt nader bekeken met de mogelijkheid om 1 dag minder in te leveren bij deelname aan de seniorenregeling.
  • 51 WIA-premie: de premieverdeling wordt hierop aangepast per 1 maart 2024. 50% voor de werkgever (was nu 25%) en 50% voor de werknemer (was nu 75%), dat levert meerdere euro's per maand op voor de werknemer en inkomen is inkomen, maar is ook een principekwestie.
  • Intentie verlenging RVU regeling: is geregeld, stopt per 31 december 2025, maar wordt mogelijk voortgezet door de Overheid.

Zie bijlage voor verdere afspraken over het resultaat. Het onderhandelingsresultaat leggen wij met een positief advies aan je voor.

Stemming

Wij verzoeken je te stemmen over dit cao-resultaat en dat kan tot en met 22 maart 2024.
Om je stem uit te brengen ontvang je een aparte nieuwsbrief met een stemlink. 

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen. Ga direct naar de cao-pagina

Mede namens de kaderleden,

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 1997
p.deridder@cnvvakmensen.nl

 

Downloads