Tweede ronde cao Vlees? "Beschamend loonbod door werkgevers"

Werkgevers Vlees komen met een beschamend loonbod. Op woensdag 17 januari van het nieuwe jaar was de tweede ronde om te komen tot een nieuwe cao voor de Vleesverwerkende Industrie. Deze verliep erg teleurstellend. Volgend op een inleiding door de woordvoerder van de werkgevers, kwamen werkgevers op verzoek van vakbonden met een concreet loonbod. Dit zelfs na een vaststelling van vakbonden dat de koopkracht van de werknemers erg geleden heeft onder de hoge inflatie in 2022 en 2023.

Geen trots meer

Dit loonbod voor een 2-jarige cao ga ik nu niet toelichten, omdat deze op geen enkele wijze tegemoet komt aan een inflatiecorrectie van 2023 en ook niet voor 2024. Laat staan dat het een koopkrachtverbetering voor de werknemers realiseert.

De vleessector is haar trots verloren; Trots op haar sector. Trots op haar werknemers, die vaak onder lastige omstandigheden hun werk moeten doen. Zorgen dat werknemers een goed inkomen tegemoet kunnen zien voor hun harde werken en bijdrage. Zorgen dat werknemers in veilige omstandigheden en goede voorzieningen (kleding, hersteltijd, ect.) kunnen werken. 

Vakbonden hebben gereageerd dat werkgevers nog maar eens goed de voorstellenbrieven van vakbonden moeten gaan lezen, want op deze wijze komen wij niet tot een cao. En daar zijn we niet op uit, laat dat duidelijk zijn. Werknemers missen al 2 jaar compensatie van de inflatie.

Nieuwe onderhandelingen

Op 5 februari aanstaande komen cao-partijen weer bijeen en hopen we dat de werkgevers tot betere inzichten komen. Op 26 februari staat er ook nog een afspraak gepland. De cao loopt tot 1 maart 2024.

Stuur deze nieuwbrief door aan de collega's. Nog beter: laat ze aansluiten bij CNV. Want samen komen we tot betere afspraken voor de werknemers: Member Get Member

Goed nieuws

WEL GOED nieuws komt van jullie pensioenfonds Vlep. De pensioenen worden per 24 januari verhoogd met 3.5% en er komt een conceptakkoord voor een nieuwe pensioenregeling.

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:
Cao Vleessector | CNV Vakmensen - Vlees en Vis | CNV Vakmensen

Mede namens de kaderleden Vlees CNV,

Peter de Ridder
Onderhandelaar CNV Vlees
M 06 5160 1997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl