Grote pensioenactie op 18 maart 2019

Op maandag 18 maart komt Nederland in tal van sectoren, bedrijven en regio’s in actie voor een goed pensioen. In West-Nederland met een aantal grote actiebijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Kom ook naar één van deze bijeenkomsten!

Speerpunten
Je hebt ze al voorbij zien komen. De oproepacties voor een goed pensioenstelsel. Waar gaat het ook al weer om:

  1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar
  2. Maak eerder stoppen voor zware beroepen mogelijk
  3. Indexatie voor elke generatie door eerlijke rekenregels
  4. Ook pensioen voor flexkrachten en ZZP’ers
  5. Extra informatie vindt je op onze website: www.cnvvakmensen.nl/diensten/pensioen-manifestatie

Kom naar één van de bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.
Kom om 9.30 naar het Jaarbeursplein in Utrecht, om 10.00 uur naar het Beursplein in Amsterdam of om 12.00 uur naar Rotterdam locatie is nu nog niet bekend, maar is straks op de bovenstaande website te vinden. De bijeenkomst is voor leden en niet leden. Doel is een krachtig statement richting politiek te maken zodat de AOW-en pensioenleeftijd maar niet steeds hoger worden. Een lid verwoordde dat hij één dag protesteert om 1½ jaar eerder met voldoende geld te kunnen stoppen.

Medewerking directie
Bij een groot aantal bedrijven is de actie afgestemd met de directie. In de visserij is dit alleen gedaan met de directie van Ouwehand. Ook heb ik het meegedeeld in het P&O-overleg van de reders. Over het algemeen zijn bedrijven best bereid hun medewerking aan de akties te verlenen, mits dit niet ten koste gaat van de productie. Probeer daar rekening mee te houden en vraag verlof aan op de gebruikelijke manier.

Vraag verlof aan en regel met je collega’s om met zo veel mogelijk mensen te komen.
Je moet 2 dingen doen, namelijk ten eerste met je collega’s regelen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen aan de aktie bijvoorbeeld door te ruilen van dienstrooster of met elkaar mee te rijden. Ten tweede moet je zo spoedig mogelijk verlof aanvragen. Wacht hiermee ivm een goede planning in je bedrijf niet te lang.

Deel deze informatie met je collega’s
Voor het slagen van de actie is het noodzakelijk dat we met zo veel mogelijk mensen op de bijeenkomsten zijn. Laat ook je collega’s verlof aanvragen en meegaan.

Rekenend op jullie aanwezigheid,

Wietze Kampen en Gert Koster
CNV Vakmensen

Downloads