Stem op het resultaat cao Trawlvisserij

CNV Vakmensen heeft met de werkgevers een onderhandelingsresultaat bereikt inzake de cao Trawlvisserij met een looptijd van 2 jaar (1 januari 2024 tot 1 januari 2026). De hoofdlijnen van dit resultaat tref je hieronder aan. Voor de details verwijzen wij naar de bijlage.

Later dan gebruikelijk

Je ontvangt deze nieuwsbrief later dan je van ons gewend bent vanwege het overlijden van mijn moeder, de daaropvolgende feestdagen en naar later bleek een aantal noodzakelijke kleine aanpassingen aan de tekst van het principeakkoord.

Loonsverhoging  

Per 1 januari 2024 worden het garantieloon en vakantieloon verhoogd naar het niveau van het walloon. Daarna worden deze lonen als volgt verhoogd:

  • per 1 januari 2024 met 7%; en
  • Per 1 januari 2025 met 3%.

Door het gelijktrekken komt er een betere bodem onder de lonen en is er sprake van een vereenvoudiging.

Pensioenregeling

Het pensioen is behoorlijk verbeterd. De totale premie gaat van 18,65% naar 20%, waardoor er aanzienlijk meer pensioen wordt opgebouwd. De werkgeverspremie stijgt met 1,65% naar 12% en de pensioenpremie van de visser zakt met 0,3% waardoor het nettoloon stijgt. De premieverdeling wordt daarmee 12% voor de werkgever en 8% van de werknemer over de pensioengrondslag. Het maximaal pensioengevend salaris stijgt per 1 januari van €60.060 naar €71.630.

Duurzame Inzetbaarheid

Werkgevers en werknemers zullen voor 1 april 2024 vanuit een positieve grondhouding de mogelijkheden, uitvoerbaarheid en financiering onderzoeken van een regeling voor vissers die binnen drie jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken met het oog op de bevordering van duurzame inzetbaarheid, waar met name gekeken gaat worden naar de haalbaarheid van een soort van 80/90/100-regeling in de vorm van een vaarschema van 1 reis op en 1 reis af.

Stemmen

Via de link kan je je stem over het behaalde resultaat uitbrengen. Je kan stemmen tot en met vrijdag 2 februari 2024 23.00 uur. Klik hier om je stem uit te brengen. 
Krijg je deze nieuwsbrief per post, dan vind je de stemlink op www.cnvvakmensen.nl/voeding/vlees-en-vis/cao-trawlvisserij/ 
Je kan als volgt stemmen:
STEMT IN met het principeakkoord, STEMT TEGEN of je geeft aan het niet te weten, dus NEUTRAAL aan te kijken tegen het principeakkoord. Breng dus je stem uit en laat ons weten wat je van het onderhandelingsresultaat vindt.

Wietze Kampen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 3004 / w.kampen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error