Werkgevers doen verbeterd eindbod cao Particulier Kaaspakhuisbedrijf

Op 27 maart 2024 hebben wij een verbeterd eindbod gekregen van de werkgevers. Ondanks dat het eindbod verbeterd is, vinden wij het nog steeds onvoldoende.

Verbeterd eindbod

De werkgevers hebben een nieuw eindbod gedaan (zie bijlage). Het vorige eindbod is op de volgende punten gewijzigd:

  • De looptijd is van 15 naar 16 maanden gegaan;
  • De loonsverhoging per 1 april 2024 is verhoogd van 2,5% naar 3%;
  • De eenmalige bruto uitkering van 200 euro is verhoogd naar 250 euro;
  • Medewerkers kunnen gebruik maken van de 80-90-100 regeling 3 jaar voor de AOW-leeftijd. In het vorige eindbod was dat 2 jaar.

Het is goed dat de 80-90-100 naar 3 jaar voor de AOW-leeftijd is gegaan. Toch zijn wij, samen met het FNV, van mening dat het eindbod onvoldoende is.

Loonbod onvoldoende

In het vorige eindbod was de verhoging in totaal 4% over 15 maanden. Dat komt neer op een loonsverhoging van 3,2% op jaarbasis. In het nieuwe eindbod is de loonsverhoging in totaal 4,5% over 16 maanden. Dat komt neer op 3,375% op jaarbasis. Dit is een verbetering van 0,175%.

Wij wilden tenminste een loonsverhoging afspreken van in totaal 5,5% over een periode van 15 maanden (4,5% loon en 1% eindejaarsuitkering). Dat komt neer op 4,4% op jaarbasis. Daarnaast hadden wij een verhoging van de 3 ploegentoeslag willen afspreken.

Leden stemmen

Wij zijn van mening dat het beter moet en beter kan. Dat bereiken we alleen wanneer genoeg werknemers bereid zijn om te staken voor betere afspraken.

Breng je stem uit over het eindbod, je ontvangt straks nog een mail om te kunnen stemmen. Je kunt je stem uitbrengen tot en met donderdag 25 april 2024.

Vul hierbij bij het toelichtingsveld je werkgever in, een eventuele andere opmerking en of je bereid bent om te staken voor betere afspraken.

Vervolg

Naar aanleiding van de uitkomst van de stemming zullen wij bepalen hoe we verder gaan. Hierover zullen we je informeren.

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Particuliere Kaaspakhuisbedrijf kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Particuliere Kaaspakhuisbedrijf | CNV Vakmensen.

Alle informatie is ook te vinden op www.cnvvakmensen.nl. Ga naar het kopje cao en tik in het zoekveld kaas in. Je komt nu op de cao-pagina particulierkaaspakhuisbedrijf waar deze nieuwsbrief ook te vinden is.

Lid worden

Maak je collega lid. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Maak jouw collega lid van CNV!. Samen staan we sterk.

Henk Jongsma
Bestuurder CNV
M: 06-22383073
h.jongsma@cnv.nl

 

Downloads