Cao-onderhandelingen Zoetwaren

Dinsdag 23 april is er weer een cao-overleg geweest om tot een nieuwe cao Zoetwaren te komen. We hebben een aantal onderwerpen kunnen bespreken, waaronder de RVU. De volgende onderhandelingsronde staat gepland op 16 mei.

RVU

Eén van de voorstellen in onze voorstellenbrief is de voortzetting van de RVU (Regeling Vervroegd Uittreden). Deze regeling maakt het mogelijk voor oudere werknemers om eerder te kunnen stoppen met werken. De werkgever betaalt tot einde 2025 minder belasting over de RVU-uitkering die hij aan werknemer uitbetaalt. De onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden CNV en FNV op landelijk niveau over het verlengen en het verbeteren van de RVU zijn vastgelopen. Werkgevers in de Zoetwaren hebben aan tafel aangegeven dat als het landelijk fiscaal mogelijk is, zij de RVU willen voortzetten. 

Verlofregelingen

Werkgevers hebben aangegeven dat zij mee willen gaan in ons voorstel om het onderwerp mantelzorg vast onderdeel te maken van het functioneringsgesprek tussen werkgever en werknemer. Ook over het onderwerp rouwverlof hebben we afspraken kunnen maken. Art. 38 sub e, dat gaat over verlof bij het overlijden van een naaste, wordt aangepast naar 6 werkdagen die werknemer kan opnemen tot 6 maanden na het overlijden van één van de personen genoemd in art. 38 sub e. Deze dagen hoeven dan dus niet alleen tussen het overlijden en de uitvaart opgenomen te worden en ook niet aaneengesloten. 

Overige onderwerpen

16 mei staat het volgende cao-overleg gepland en zullen we verder praten over de andere onderwerpen zoals loon, 80/90/100-regeling, ouderschapsverlof. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens of praat mee op de cao-pagina

Hoe meer leden, hoe meer inspraak

Een goede cao komt er niet zomaar. Hoe meer werknemers zich aansluiten en hun stem laten horen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen aan de cao-tafel.
Maak daarom jouw collega lid Breng een nieuw lid aan Word beloond en ontvang een cadeaubon van € 20. Het nieuwe lid betaalt in totaal slechts € 24 voor de eerste 6 maanden. 

Heb je deze nieuwsbrief per post ontvangen, dan hebben wij geen e-mailadres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar https://mijn.cnv.nl en pas jouw gegevens aan. Je kunt ook een e-mail sturen naar secretariaat@cnv.nl onder vermelding van jouw relatienummer of naam, postcode en geboortedatum. 

Juliana Jonker
Bestuurder CNV 
M: 06 2203 1816
E:  j.jonker@cnv.nl 


Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error