Tweede onderhandelingsronde cao Bos en Natuur

Tijdens de tweede onderhandelingsronde over een nieuwe cao Bos en Natuur hebben werkgevers en vakbonden hun voorstellenbrieven toegelicht. Dit verliep in goed overleg en biedt volgens ons perspectief om de onderhandelingen op positieve wijze voort te zetten.

Inzet werkgevers

De werkgevers komen met een looninzet van 2,6% voor een cao met een looptijd van één jaar. De rest van de inzetbrief van de werkgevers bevat nog weinig concrete voorstellen. Werkgevers hebben toegezegd om binnenkort met een concreet voorstel te komen over toeslagen rondom onregelmatig werk. Hier zijn wij erg benieuwd naar.  

Lees in de bijlages de voorstellenbrieven van werkgevers en CNV.

Vervolg onderhandelingen

Op donderdag 18 april 2024 praten vakbonden en werkgevers verder. Wij hebben afgesproken dan op de volgende vier onderwerpen te gaan concentreren om dichter bij elkaar te komen:

  1. De reparatie van de inflatieachterstand;
  2. Het invoeren van een goede loonsverhoging. Hiermee willen we voor elkaar krijgen dat koopkrachtbehoud wordt bereikt en er een verbetering van koopkracht plaatsvindt;
  3. Een goede toeslagenregeling voor iedereen die met onregelmatig werk te maken krijgt;
  4. Verbetering van de seniorenregeling naar 80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw in plaats van de nu geldende 90% pensioenopbouw.

Samen voor een goede cao

Een goede cao krijg je niet cadeau. Wij hebben jouw steun nodig om een cao-akkoord te bereiken dat aansluit bij jullie wensen. Hoe meer leden zich actief inzetten, hoe sterker we staan in de onderhandelingen met de werkgever. Het is belangrijk dat meer mensen bij Bos en Natuur lid worden. Alleen op die manier versterken we onze positie in de onderhandelingen. Word nu lid.

Ben je al lid? Nodig dan je collega uit om lid te worden en verdien zelf een cadeaubon van 20 euro.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over het cao-traject Bos en Natuur? Of willen jij en je collega's in gesprek met de onderhandelingsdelegatie? Stuur dan een mail naar Jacqueline Kraan. Op de cao-pagina van Bos en Natuur kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao: Cao Bos en Natuur | CNV Vakmensen.

Namens de onderhandelingsdelegatie: Rob Timmerman (kaderlid werkzaam bij Flevolandschap),

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 2048
j.kraan@cnvvakmensen.nl

 

Downloads