Onderhandelingsresultaat cao Sweco

In de stemming over de cao gaven jullie massaal aan: (1) de matrix moet tegelijk met de cao vastgesteld en zo mogelijk gelijk aan vorig jaar zijn en (2) de collectieve beloning moet minimaal 7 % zijn. Op 29 maart 2023 hebben we een cao-onderhandelingsresultaat bereikt dat dicht in de buurt komt van de oude matrix. En aan het einde van het jaar is het loon 7% hoger (gemiddeld). Voor dit moment is CNV Vakmensen tevreden. Wel houden we huiswerk over voor de volgende cao: CNV Vakmensen wil de discussie over de matrix eens en voorgoed beslechten.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we tot een akkoord zijn gekomen waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden. De uitslag van de medewerkersstemming is hierbij een belangrijke onderlegger geweest.  

Hoofdpunten overeenstemming nieuwe cao:

  • Een cao met een looptijd van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023;
  • Een collectieve verhoging in 2023 van gemiddeld 7,0%. Deze collectieve verhoging bestaat uit een nominale verhoging van € 75,- (gemiddeld 1,7%) en 3,3% per 1 maart 2023 (reeds uitgekeerd) en 2,0% per 1 december 2023;
  • Afgelopen periode heeft de directie een tegemoetkoming in de energiekosten van € 250,- netto uitgekeerd in twee delen: € 125,- in december 2022 en € 125,- in januari 2023;
  • Ophoging van de thuiswerkvergoeding naar € 2,15 per thuisgewerkte dag;
  • Ophoging van de (onbelaste) kilometervergoeding:
    • € 0,21 per kilometer vanaf 1 januari 2023;
    • € 0,22 per kilometer vanaf 1 januari 2024;
  • De fietsregeling: een verbetervoorstel wordt verder besproken met de OR;
  • Uitbreiding rouwverlof, zoals door Sweco, ondernemingsraad en vakbonden besproken, wordt opgenomen in de cao;
  • Een tijd-voor-tijdbank voor functiegroep 11 en hoger vanaf 1 oktober 2023, verdere invulling van de voorwaarden wordt met de OR besproken;
  • Verlenging van de afspraken uit paragraaf 5 van het cao onderhandelingsresultaat van vorig jaar (12 januari 2022).

Naast deze punten heeft de directie besloten om hetzelfde budget als vorig jaar ter grootte van 1,75% van de loonsom aan te wenden voor de individuele beloning. De bijbehorende matrix die daarbij is vastgesteld vind je in het onderhandelingsresultaat, dat bij dit bericht is gevoegd.


Na twee digitale informatiebijeenkomsten volgt een nieuwe medewerkersstemming
Die informatiebijeenkomsten zijn op dinsdag 4 april om 16.30 uur en op woensdag 5 april om 12.00 uur. Een uitnodiging volgt. De AVO partijen lichten daar gezamenlijk de overeenstemming aan jullie toe. Na afloop van de tweede informatiebijeenkomst ontvang je een mail met een link, waarna je je stem uit kunt brengen. De nieuwe CAO gaat van kracht als minimaal 2/3 een positieve stem uitbrengt.

Hoe breng je als CNV-lid je stem uit?
Net als de vorige keer ontvang je via de ondernemingsraad een link naar de stemming. In die stemming kun je aangeven dat je lid bent van CNV Vakmensen. Zo telt je stem twee keer mee: in de algemene stemming, en voor CNV Vakmensen.

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Ik hoop je volgende week te ontmoeten in de digitale informatiebijeenkomsten

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error